Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

«Όπλο» της Αλβανικής προπαγάνδας το ντοκιμαντέρ «1821» του Π. Τατσόπουλου!


• Το ντοκιμαντέρ «1821» που είχε προβάλει πριν λίγα χρόνια ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ σε παραγωγή του νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τ(σ)ατσόπουλου, μπορεί να μην έτυχε θερμής υποδοχής στην Ελλάδα, καθώς  αμφισβητήθηκε έντονα ως προς την τεκμηρίωση των ιστορικών γεγονότων που οδήγησαν στην αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού, ωστόσο βρίσκει φανατικούς υποστηρικτές στη γειτονική μας Αλβανία. 

Το συνδρομητικό κανάλι DigitalB, αγόρασε τα δικαιώματά του και η προβολή του πρώτου επεισοδίου θα γίνει αύριο βράδυ. Ωστόσο έχει αρχίσει διαφημιστική εκστρατεία, που στηρίζεται στη δυσφήμιση της Ελλάδος, αξιοποιώντας στο έπακρο τις ανιστόρητες αναφορές του κ. Πέτρου Τατσόπουλου. 
"Tα μυστικά της γέννησης της νέας Ελλάδας επάνω στον ανακυκλωμένο μύθο της αρχαίας Ελλάδας", είναι ο προκλητικός υπότιτλος της προαναγγελίας της πρεμιέρας του «1821», που υποστηρίζει ότι το ντοκιμαντέρ παρουσίασε τα  πραγματικά περιστατικά και τα έγγραφα που συγκλόνισαν την επίσημη εκδοχή της ιστορίας του ελληνικού κράτους. 
Η προβολή του, αναμένεται να τροφοδοτήσει την αλβανική προπαγάνδα που θεωρεί Αλβανούς τους ήρωες της Επανάστασης, καθώς ήδη η αλβανική ιστοριογραφία παρουσιάζει Αλβανούς του Αρβανίτες της Ελλάδος  που πρόσφεραν τα μέγιστα στον αγώνα για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού  και τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Στα σχολικά εγχειρίδια της Αλβανίας, ήρωες όπως ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Κίτσος Τζαβέλας κ.α παρουσιάζονται ως Αλβανοί, που απλά πολέμησαν στο  πλευρό των Ελλήνων εξεγερμένων κατά των Τούρκων. 
Η προβολή της σειράς ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, και τα όσα αμφιλεγόμενα έχουν ειπωθεί, θα ενισχύσουν τους ισχυρισμούς των Αλβανών εθνικιστών, που φαίνεται να υιοθετούν και έως πρότινος μετριοπαθείς φωνές στη γειτονική χώρα. 

«Κατσάδα» και από τον Γερμανό ΥΠΕΞ για τις εθνικιστικές «κορώνες»

Εν τω μεταξύ «απαράδεκτη»   χαρακτήρισε την εθνικιστική ρητορική που αποσκοπεί στην αλλαγή των συνόρων ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλβανό ομόλογό του Έντμοντ Παναρίτι, μετά  τη  συνάντηση που είχαν στα Τίρανα. 
"Τα εθνικά αισθήματα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή, ειδικά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Κοινός στόχος θα πρέπει να είναι η ένταξη όλων των χωρών της περιοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και  η ελεύθερη κυκλοφορία όλων των πολιτών. Για εμάς, οι αλλαγές των συνόρων στα Βαλκάνια είναι κάτι απαράδεκτο" πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.
Ο κ. Βεστερβέλε δήλωσε ότι η χώρα του στηρίζει την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, αλλά η τελευταία θα πρέπει να εκπληρώσει τα κριτήρια που καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Το σχόλιο μας: Στη φωτογραφία βλέπουμε το διαφημιστικό της σειράς που προβλήθηκε πριν δύο χρόνια, η οποία στον υπότιτλο της κάνει λόγο για "γέννηση" ενός έθνους.
Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή η παραγωγή του ΣΚΑΪ μας λέει ότι το Ελληνικό Έθνος δεν προϋπήρχε αιώνες πριν το 1821, αλλά ξεπετάχτηκε μέσα από μία επανάσταση στις αρχές του 19ου αιώνα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου