Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ψήφισμα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Βορειοηπειρωτών και Ποντίων για τις συντάξεις του ΟΓΑ - φωτορεπορτάζ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου του 2013, Έλληνες από τη Βόρεια Ήπειρο και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ενωμένοι απέναντι στο κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ

για τη διακοπή της χορήγησης του πενιχρού οικονομικού βοηθήματος, ύψους περίπου 300 ευρώ στους ανασφάλιστους, υπερήλικες συμπατριώτες μας.
Η απόφαση αυτή, που τους εξαιρεί από μία παροχή που δικαιούνται όλοι οι ανασφάλιστοι υπερήλικες Έλληνες πολίτες, συνιστά καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ομογενών, οι οποίοι δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν στην Ελλάδα, και οι οποίοι πλήρωσαν πολλαπλά την απόφασή τους να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα.
Όσα καθορίστηκαν με το νόμο 4093/2012, για εικοσαετή «νόμιμη και μόνιμη» διαμονή στην Ελλάδα, καθώς και το κριτήριο να μη λαμβάνουν σύνταξη από τις χώρες προέλευσής τους, συνιστούν άδικες αποφάσεις. 


Και τούτο διότι, η ίδια η κυβέρνηση γνωρίζει ότι σχεδόν κανείς από τους Βορειοηπειρώτες δεν πληροί την πρώτη προϋπόθεση και ελάχιστοι από τους Πόντιους νεοπρόσφυγες, ενώ για τη δεύτερη, οι «συντάξεις», είναι γνωστό ότι φτάνουν στα «αστρονομικά ποσά» των 50 ευρώ (Αλβανία) και των 12 έως 100 ευρώ (χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ).
Επιπλέον, είναι ολοφάνερο ότι η διακοπή της χορήγησης αυτού του βοηθήματος σε πολίτες που βρίσκονται σε έσχατη ένδεια και ο αποκλεισμός τους από ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη τους (με εξαίρεση το 2013), οδηγεί στην οικονομική, κοινωνική και φυσική τους εξόντωση, καθώς επίσης στο ξεκλήρισμα του Ελληνισμού από τις ιστορικές του εστίες της Β. Ηπείρου .

Καλούμε την ελληνική Πολιτεία, την Κυβέρνηση και τα Κόμματα που τη στηρίζουν, καθώς και όλα τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων, να αναλογιστούν ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για την περιστολή των δημοσίων δαπανών. Να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία, για την τροποποίηση των διατάξεων του νόμου 4093/2012 που συνιστούν, για την περίπτωση των ομογενών εθνικό και κοινωνικό έγκλημα, κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.


Ο Πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων Χρήστος Κίτσιος με μέλη του Προεδρείου και Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΜΜ έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα


Ο Βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς συζητά με Βορειοηπειρώτες ηλικιωμένους που επλήγησαν από την διακοπή του επιδόματος του ΟΓΑ

Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Οικονόμου (δεξιά) και ο αντιπρόεδρος Κώστα Κωνής (αριστερά)
Ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης (Ανεξάρτητοι Έλληνες) Γαβριήλ Αβραμίδης


Η πορεία έτοιμη να ξεκινήσει με κατεύθυνση τη Βουλή των Ελλήνων 

Η πορεία είναι στην Όθωνος με προπορευόμενη τη σημαία της Νε.Β.


... και καταλήγει έξω από τη Βουλή Δείτε και τα σχετικά βίντεο


Με φωτογραφίες από τα αρχεία των κύριων Δήμου Κόλλια και Σπύρου Κόλια.
Τα βίντεο από τον κ. Σπύρο Κόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου