Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Θα βάλει το ΚΕΑΔ από το ταμείο του τα χαμένα κονδύλια για τις Επαρχίες της ΕΕΜ λόγω αποχής;

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΝΤΟΥΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 2011 Η ΕΕΜ ΧΑΝΕΙ 366.000 ΕΥΡΩ
- Με  366.000 ευρώ ασφαλτοστρώνονται 4 χλμ δρόμος. Αν το ποσό αυτό θα ισχύ για 4 χρόνια, να υπολογίσουμε 4 φορές περισσότερα χλμ.  
- Με  366.000 ευρώ θα μπορούσαμε να φτιάξουμε  1  υδραγωγείο στα μεγαλύτερα χωριά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
- Με  366.000 ευρώ θα ολοκληρώνονταν οι πολεοδομικές μελέτες για όλες τις επαρχίες. 
- Με 366.000 ευρώ θα μπορούσαν να πληρωθούν  203 εργαζόμενοι  για ένα ολόκληρο χρόνο ……
Τελικά δεν άργησαν να γίνονται αισθητά τα αρνητικά αποτελέσματα της αποχής Ντούλε - Μπολάνου, που κήρυξαν πριν την έναρξη της γενικής απογραφής πληθυσμού και ακινήτων τον Οκτώβρη 2011. 
Το πρώτο και σοβαρό πλήγμα δέχτηκαν τα ταμεία των επαρχιών μας πριν ακόμα ξεκινήσει ο νέος χρόνος. Περίπου 30 % μειωμένη ήρθε για το 2013 η κρατική επιχορήγηση στη Δρόπολη, στο Πωγώνι, στο Αλύκο, στη Λιβαδειά, στη Δίβρη,στη Φοινίκη και στη Χιμάρα. Η μείωση του κονδυλίου αυτού που αποτελεί τη βασική κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία των υπηρεσιών στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και για την ενίσχυση των επενδύσεων οφείλεται στο μειωμένο αριθμό των πολιτών που συμμετείχαν στην απογραφή.
Σύμφωνα με τον αντίστοιχο νόμο κατάρτισης του προϋπολογισμού, η κατανομή της κρατικής επιχορήγησης κατά κύριο λόγο λαμβάνει υπόψη τα αποτελέσματα της απογραφής. Η μείωση κατά 30 % της κρατικής επιχορήγησης στις επαρχίες μας φέρει την «υπογραφή» Ντούλε-Μπολάνου, εφόσον αυτοί ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι που παρέσυραν και τους έπαρχους τους να στριμώξουν τον κόσμο να μην εγγραφούν ούτε ως πολίτες, ούτε ως Έλληνες. Και είναι αυτοί οι πρώτοι που δυσανασχετούν σήμερα με το αποτέλεσμα γιατί θα έχουν λιγότερα χρήματα στα χέρια τους να διαχειριστούν και  είναι αναγκασμένοι να περικόψουν μισθούς σε υποστηρικτές τους, να αυξήσουν τους φόρους στους πολίτες και να κάνουν λιγότερες επενδύσεις σε σχολεία, δρόμους και υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τη φόρμουλα του νόμου «περί προϋπολογισμού» κατά το έτος 2013 η κρατική επιχορήγηση θα έπρεπε να ήταν 7 % μεγαλύτερη από το 2012, αλλά η αποχή Ντούλε- Μπολάνου τσάκισε αυτούς τους αριθμούς και ποσοστά και αντί για αύξηση, έχουμε αισθητή μείωση. 
Στις οκτώ αναγνωρισμένες επαρχίες και στο Δήμο Χιμάρας από την πράξη αυτή η Εθνική Ελληνική Μειονότητα χάνει περίπου 51.320.700 λεκ (διάβασε 366.576 ευρώ) . Αν υπολογίσουμε όμως  ότι το 2009 το σύνολο των επιχορηγήσεων ανήλθε στα 190.831.000 λεκ (1.363.078 ευρώ), με την αύξηση του 7 τοις εκατό ανά έτος, αν ο μοναδικός, μονάκριβος βουλευτής κ. Ντούλες δεν «ασχολούνταν με την Ευρώπη,» αλλά με την ανάπτυξη του χώρου μας, σήμερα το κονδύλιο αυτό θα ανερχόταν στα 244.263.680 λεκ (1.744.740 ευρώ). 
Για να πειστεί κανείς για το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η ανεύθυνη πολιτική του Ντούλε-Μπολάνου θα πρέπει να γνωρίζει τα ακόλουθα:

-Με   366.000 ευρώ ασφαλτοστρώνονται 4 χλμ δρόμος. Αν το ποσό αυτό θα ισχύ για 4 χρόνια, να υπολογίσουμε 4 φορές περισσότερα χλμ.  
- Με  366.000 ευρώ θα μπορούσαμε να φτιάξουμε  1  υδραγωγείο στα μεγαλύτερα χωριά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
- Με  366.000 ευρώ θα ολοκληρώνονταν οι πολεοδομικές μελέτες για όλες τις επαρχίες. 
- Με 366.000 ευρώ θα μπορούσαν να πληρωθούν  203 εργαζόμενοι  για ένα ολόκληρο χρόνο ……
Τι άλλο καλύτερο δώρο περίμεναν οι  Έλληνες Βορειοηπειρώτες για το 2013 από την αποχή Ντούλε - Μπολάνο; Και είναι το πρώτο. Αναμένονται κι άλλα… 

Στο έγγραφο που στέλνει το Υπουργείο Οικονομικών προς τις τοπικές αρχές (δήμους και επαρχίες που εικονίζεται ποιο πάνω στα αλβανικά), διευκρινίζει ότι οι υπολογισμοί στην εφαρμογή του τύπου της κατανομής της επιχορήγησης έγινε σύμφωνα με τον αριθμό πληθυσμού που προέκυψε από την πρόσφατη απογραφή.
                                                      Ζήσος  Λούτσης
Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου του Κόμματος  ΕΕΜΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου