Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ώρα για ενότητα ουσίας και στόχων


του Γιάννη Παναγιώτου

Πέρασαν 22-χρόνια και κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι η πολιτική που είχε χαράξει η Ελλάδα στο Βορειοηπειρωτικό ζήτημα ήταν λανθασμένη και δεν έφερε τα θεμιτά αποτελέσματα.
Μάλιστα βλέπουμε να πληθαίνουν οι φωνές πλέον για αλλαγή στρατηγικής και από τις δυο πλευρές, αν κρίνουμε και τα τελευταία δημοσιεύματα τότε κρίνεται επίκαιρο όσο ποτέ για αλλαγή πλεύσης στο εθνικό Βορειοηπειρωτικό ζήτημα.

Πόσες λανθασμένες αποφάσεις χρειαζόμαστε ακόμη, για αλλαγή στάσης από το υπουργείο εξωτερικών και την πολιτική ηγεσία του, όταν από την αλβανική πλευρά η επιθέσεις απέναντι σε κάθετι ελληνικό και όχι μόνο οργιάζει πλέον, ακόμη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Αλβανίας ακούγονται δηλώσεις αλυτρωτισμού που ξεπερνούν και την οποία νοσηρή φαντασία των εθνικιστικών κύκλων της Αλβανίας.

Από την άλλη πλευρά η ηγεσία των Βορειοηπειρωτών είναι ανύπαρκτη πολιτικά και το μόνο που τους ενδιέφερε όλα αυτά τα χρόνια ήταν η ιδιοτέλεια και καρέκλα χωρίς να έχει καμία επαφή με την κοινωνία και κανένα αποτέλεσμα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας βάση διεθνών συνθηκών, το ζήτημα των περιουσιών κ.α.

Πράγμα που γίνεται ορατό με την δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα ,του κόμματος των Ελλήνων που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να φέρει την αλλαγή και μάλιστα υποχρέωσε και της δυο πλευρές να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι , θεωρώντας ότι κατά την προσωπική μου εκτίμηση, είναι το πρώτο σημάδι αλλαγής για την στάση και του ΥΠΕΞ και της ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ.

Κύριοι ήρθε η εποχή για πραγματική ένωση του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού πέρα από συμφέροντα ατομικά και εγωισμού αλλά μόνο συλλογικά , φανείτε αντάξιοι του τόπο και της ιστορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου