Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τις συντάξεις ΟΓΑ ομογενών στο Κορωπί


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ 
από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.
Πλειάδων 2, 562 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με μια ακόμα ενημερωτική συνάντηση, με τους Ομογενείς, Πόντιους και Βορειοηπειρώτες, που διαμένουν στην Ανατολική Αττική, συνεχίστηκαν οι πρωτοβουλίες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση και των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών Βορειοηπειρωτικών Σωματείων, με αίτημα την τροποποίηση του νόμου 4093/2012.

Η συνάντηση έγινε στο Κορωπί, με συνδιοργανωτή το Σύλλογο Ποντίων της πόλης «Εύξεινος Πόντος», και ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου, η εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Ομογενών, Πωλίνα Πανετσίδου, ο ποντιακής καταγωγής Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Γαβριήλ Αβραμίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων ¨Οι Μωμόγεροι Καλλιθέας-Αθηνών¨, και Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Κώστας Αλεξανδρίδης, και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βορειοηπειρωτών Άνω Δρόπολης, Ηλέκτρα Κίκη, παρουσίασαν τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες, που εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, με αίτημα να τροποποιηθούν οι διατάξεις του νόμου, που διακόπτει επιλεκτικά, και μόνο στους ανασφάλιστους υπερήλικες Ομογενείς, το οικονομικό βοήθημα που παρέχει ο Ο.Γ.Α (ύψους 300 ευρώ) σε όλους τους ανασφάλιστους, γέροντες, Έλληνες Πολίτες.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Δήμαρχος Κρωπίας (Κορωπίου), Δημήτρης Κιούσης, ο οποίος τάχθηκε αλληλέγγυος στον αγώνα των Ομογενών, από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ και τη Βόρεια Ήπειρο, και ανακοίνωσε ότι θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, με στόχο την έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο να ζητείται η αποκατάσταση της αδικίας. Επίσης, ο Γραμματέας των "Ελεύθερων Πολιτών", Απόστολος Ρόσσιος, ανακοίνωσε την απόφαση της εθνικής επιτροπής του κόμματός του, να στηρίξει τον αγώνα των Ομογενών. 

Μετά τη συγκέντρωση στο Κορωπί, και τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ), κ. Φώτη Κουβέλη, η επόμενη ενημερωτική εκδήλωση των Ομογενών, εν όψει της μεγάλης Πανελλαδικής Συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που προετοιμάζουν, και η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος, αφορά τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και θα γίνει στη Δράμα. Μια πόλη με έντονη παρουσία Ομογενών, με καταγωγή από τον Πόντο, τόσο από το πρώτο προσφυγικό ρεύμα (του 1922), όσο και νεοπροσφύγων από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Τη διοργανώνουν, η Πανελλαδική Επιτροπή Ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ, και οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Βορειοηπειρωτών, Τοπικοί Σύλλογοι Ποντίων, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο της πόλης και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, παρουσία και του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Γαβριήλ Αβραμίδη, ο οποίος είναι παρών σε όλες τις πρωτοβουλίες των Ομογενών, από τη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα που απειλεί τους ανασφάλιστους, υπερήλικες Ομογενείς, με οικονομική, κοινωνική και φυσική εξόντωση.

Από την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου