Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση και στη Θεσσαλονίκη για τις συντάξεις των ομογενών από τον ΟΓΑ, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ.


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ 
από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.
Πλειάδων 2, 562 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη, 6/2/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Επιτροπή χαιρετίζει την θέση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
 για την διακοπή των συντάξεων των Ομογενών από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και τη Βόρεια Ήπειρο και καλεί τους φορείς να πάρουν θέση. Νέα συγκέντρωση στην Ηπειρωτική Εστία.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ χαιρετίζει την αντίθεση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσ/νίκης, την οποία εκφράζει με Δελτίο Τύπου, για τη διακοπή των συντάξεων των υπερηλίκων Ομογενών από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και τη Βόρεια Ήπειρο. Παρακάτω παραθέτουμε το κείμενο, όπως δημοσίευσε το Ε.Κ.Θ.:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Κ.Θ. (17/1/2013)

Το ΕΚΘ εκφράζει την αντίθεση του στη διακοπή των συντάξεων των  υπερήλικων ομογενών από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ

          Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη αντίθεση της στην απάνθρωπη απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας για διακοπή των συντάξεων υπερήλικων ομογενών από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ και τη Βόρεια Ήπειρο.
          Η άδικη απόφαση διακοπής της πενιχρής σύνταξης του Ο.Γ.Α που καταβάλλεται στους ανασφάλιστους ομογενείς αλλά και η διακοπή της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής τους περίθαλψης , όπως είναι φυσικό θα οδηγήσει 25.000 υπερήλικες στην πείνα και στην εξόντωση.
          Η αδυναμία της χώρας μας, να μην προχωρήσει στην αναγνώριση της εργασιακής προϋπηρεσίας όλων των ομογενών, έχει ως συνέπεια την απώλεια των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων με το ελληνικό κράτος να τους δίνει τώρα τη χαριστική βολή, αφήνοντας τους στο έλεος του θεού.
          Ζητάμε από την πολιτεία να δείξει επιτέλους το κοινωνικό της πρόσωπο και να μην προχωρήσει στη διακοπή των συντάξεων.
 
                     
                                                 H ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ- Η Επιτροπή ζητά από τους εργατοϋπαλληλικούς φορείς και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να πάρουν θέση προκειμένου να μην διακοπεί η καταβολή των πενιχρών συντάξεων του Ο.Γ.Α. που καταβάλλονται στους ανασφάλιστους ομογενείς και να μην διακοπεί η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψή τους.

- Η επιτροπή θα συμμετέχει και θα χαιρετίσει στην ενημερωτική συγκέντρωση – σύσκεψη του Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Γαβριήλ Αβραμίδη για τις συντάξεις του ΟΓΑ των Βορειοηπειρωτών και Ομογενών από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, 6μ.μ. στην Ηπειρωτική Εστία (Στρ. Καλλάρη 2). Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επίσης και θα απευθύνουν χαιρετισμό οι:


· ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
· ΣΦΕΒΑ
· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΚΟΡΥΤΣΑΣ
· ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ)


Παρέμβαση θα κάνει ο πρώην Βουλευτής Λευτέρης Κωνσταντινίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου