Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Ομογενών με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη για τις συντάξεις του ΟΓΑ - το σχόλιο μας


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΟΜΟΓΕΝΩΝ από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.
Πλειάδων 2, 562 24 Θεσσαλονίκη  

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ) κ. Φώτη Κουβέλη είχε σήμερα, Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση και των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών Βορειοηπειρωτικών Σωματείων.

Σκοπός της επαφής ήταν η ενημέρωση του κ. Κουβέλη, από την αντιπροσωπεία των Ομογενών, σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ώστε να τροποποιηθούν οι διατάξεις του νόμου 4093/2012, που διακόπτουν στους ανασφάλιστους, υπερήλικες  συμπατριώτες τους τη χορήγηση -από τον Ο.Γ.Α.- του πενιχρού βοηθήματος των τριακοσίων ευρώ (300€), το οποίο λαμβάνουν όλοι οι γέροντες, ανασφάλιστοι, Έλληνες Πολίτες. 

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ, έδειξε κατανόηση, για το θέμα που έχει προκύψει σε βάρος των ανασφάλιστων Ομογενών, από την πρώην ΕΣΣΔ και τη Βόρεια Ήπειρο. 
Ο κ. Κουβέλης, δήλωσε την πρόθεσή του να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με στόχο την τροποποίηση του νόμου 4093/2012.


                                                    Από την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
                                                        ΟΜΟΓΕΝΩΝ από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.


  Το σχόλιο μας: Κατόπιν εορτής ενημερώθηκε και εξέφρασε ενδιαφέρον ο πρόεδρος 
της (μνημονιακής) Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Ο ίδιος βέβαια ως αρχηγός του αριστερού άλλοθι της συγκυβέρνησης είχε δώσει εντολή στους βουλευτές του κόμματος του να ψηφίσουν το Μνημόνιο 3, (που προέβλεπε μεταξύ άλλων και τη διακοπή των συντάξεων) όπως έκαναν και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όπου βγήκαν και κάποιοι από αυτούς να δηλώσουν την συμπαράσταση τους σε Βορειοηπειρώτες και Πόντιους κατόπιν εορτής. Είναι πολύ αργά για δάκρυα...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου