Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ομιλία στην Τ.Ο Αθηνών Χρυσής Αυγής για το Βορειοηπειρωτικό με αφορμή την επέτειο της Αυτονομίας


Δεν ήταν έκπληξη το ... "πρόβλημα" που παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου, στην Τοπική Οργάνωση Αθήνας, αφού οι συναγωνιστές, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος και αυτή τη φορά, πλημμύρισαν τους ορόφους των γραφείων, δημιουργώντας για πολλοστή φορά το αδιαχώρητο. 

Ομιλητής ήταν ο συναγωνιστής μας Χριστόφορος Tσάγκας που σαν θέμα του είχε την επέτειο ανακήρυξης της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, που ο ακρωτηριασμός της από το σώμα της πατρίδος μας αποτελεί μια διαρκώς χαίνουσα πληγή για κάθε Έλληνα πατριώτη που θα αντιμετωπισθεί επαρκώς, μόνο με την επανένταξή της στον Εθνικό κορμό...

Ο συναγωνιστής έκανε μια ιστορική αναδρομή στο ενιαίο και αδιαίρετο της Ηπειρώτικης γης και ανέλυσε με ποιο τρόπο οι επικυρίαρχοι της γης, έχουν καταστήσει τη Βόρειο Ήπειρο, όμηρο των άνομων πολιτικο-διπλωματικών και γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων. Ένα διαρκές αίτημα τόσο των Ελλήνων που ζουν και καταδυναστεύονται από τους κατακτητές τους όσο και των νεκρών προγόνων μας που ακούγεται η ιαχή τους ζητώντας δικαίωση, απελευθέρωση και Ένωση. Αναφερόμενος μάλιστα  στον πρόσφατο αιώνα που πέρασε, έγινε μια πρώτη αναφορά στην απελευθέρωση των Βορειοηπειρωτικών εδαφών από το Ελληνικό στρατό τη  περίοδο των Βαλκανικών πολέμων. 

Πράγματι,είπε ο συναγωνιστής μας, με το ξέσπασμα των πρώτων επαναστατικών συγκρούσεων ο Ελληνικός στρατός, επεμβαίνει και κατατροπώνει την όποια αντίσταση υπό τις επευφημίες των υπόδουλων αδελφών μας που απελευθέρωνε. Έτσι διαδοχικά, μέσα σε ελάχιστο χρόνο απελευθερώνεται η μια πόλη μετά την άλλη. Χιμάρα, Κορυτσά, Άγιοι Σαράντα, Πρεμετή, Αργυρόκαστρο, αναπνέουν τον αέρα της Ελευθερίας. 
Σχηματίζεται τοπική κυβέρνηση ανακηρύσσεται στο Αργυρόκαστρο η αυτονομία της Β. Ηπείρου που σκορπίζει ενθουσιασμό στον όπου γης Ελληνισμό αλλά που δυστυχώς, υποκύπτοντας στις πιέσεις των ισχυρών της γης, ο Ελληνικός στρατός εγκαταλείπει τους Ελληνικούς πληθυσμούς και αποχωρεί. Όμως ο ανυπότακτος Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, με την έναρξη του Ελληνοαλβανικού πολέμου το 1940, πανηγυρίζει και πάλι την είσοδο των Ελλήνων στρατιωτών στη σκλαβωμένη γη της Β.Ηπείρου. Από όπου και πάλι αποχωρεί με τις γνωστές επακολουθήσασες εξελίξεις του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Και η συγκινητική και εθνεγερτική ομιλία ολοκληρώθηκε λέγοντας πως οι Έλληνες της Βορειοηπειρώτικης γης παραμένουν στη γη των προγόνων τους περιμένοντας την ώρα εκείνη που θα σημάνει και πάλι το χαρμόσυνο σήμαντρο της λευτεριάς και της Ένωσης με τη μάνα Ελλάδα.


Παρακολουθήστε το βίντεο από την εκδήλωση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου