Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ομογενειακά σωματεία Ποντίων και Βορειοηπειρωτών: Γενοκτονικές οι διατάξεις κατάργησης των συντάξεων του ΟΓΑ

Εκδήλωση σήμερα στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο της Καλλιθέας 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.
Πλειάδων 2, 562 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα, και ταυτόχρονα την ενημέρωση του Ελληνικού Λαού, προκειμένου να υπάρξει νομοθετική άρση της ισχύος των γενοκτονικών διατάξεων, που περιλαμβάνονται στο νόμο 4093/ 2012, γνωστοποίησαν οι φορείς των ομογενών, από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Βόρεια Ήπειρο, που έδωσαν Συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, για να παρουσιάσουν το τεράστιο εθνικό και κοινωνικό ζήτημα που προκύπτει από την προβλεπόμενη διακοπή της χορήγησης του πενιχρού βοηθήματος ύψους 300 Ευρώ, στους ανασφάλιστους, υπερήλικες συμπατριώτες τους.

Από αριστερά, η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα,
 κ. Φωτεινή Λαβασά, ο συντονιστής – δημοσιογράφος κ. Απόστολος
 Ρόσσιος, η Δικηγόρος & Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άνω Δερόπολης
«οι Σελλοί», κ. Ηλέκτρα Κίκη, και ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης των
 «Ανεξάρτητων Ελλήνων», κ. Γαβριήλ Αβραμίδης

Εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα των Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, η Πρόεδρός της, κ. Φωτεινή Λαβασά, αναφέρθηκε στην ατέλειωτη «Οδύσσεια» των Ελλήνων με καταγωγή από τον Πόντο, η οποία συνεχίζεται για πάνω από 20 χρόνια, στην ιστορική τους Πατρίδα, η οποία, αφού τους κάλεσε στην Ελλάδα με επίσημες προσωπικές προσκλήσεις, δεν εκπλήρωσε ποτέ ούτε μία από τις υποχρεώσεις που ανέλαβε! 

«Όχι μόνο δεν υπήρξε η παραμικρή μέριμνα για τη στεγαστική μας αποκατάσταση, και την απασχόλησή μας, όπως έγραφαν οι ονομαστικές προσκλήσεις που μας απηύθυναν, αλλά ακόμη και σήμερα, η Ελληνική Πολιτεία, που ώθησε τους περισσότερους από μας σε αυθαίρετη δόμηση, απαιτεί από μας πρόστιμα τακτοποίησης των σπιτιών μας, μας απειλεί με κατασχέσεις για οικοδομικά ένσημα, που μας επέβαλε, για την ανέγερση κατοικιών που έγινε με ομαδική εργασία και αλληλοβοήθεια, ενώ εξακολουθεί το «κρυφτούλι», σε ό,τι αφορά στα λιγοστά δάνεια που χορηγήθηκαν για την απόκτηση κατοικίας από τους Ομογενείς», τόνισε η κ. Λαβασά. 

«Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η παρούσα Κυβέρνηση προχώρησε στη θεσμοθέτηση της κοινωνικής και  της φυσικής εξόντωσης των Γονιών μας, με την παύση της χορήγησης του πενιχρού βοηθήματος των τριακοσίων ευρώ (300€), στους ανασφάλιστους, υπερήλικες Ομογενείς, στους οποίους κλείνει την πόρτα της νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Αν αυτό δεν είναι γενοκτονία, ας μας πουν τι είναι;» υπογράμμισε η κ. Λαβασά, η οποία υπενθύμισε την εγκληματική ολιγωρία της Ελληνικής Πολιτείας, σε ό,τι αφορά στη μεταφορά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των Ομογενών, από τις χώρες προέλευσής τους». 

Η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα, επισημαίνει ότι, ο νόμος 4093/2012, διαμορφώνει ένα τεράστιο εθνικό, ηθικό και κοινωνικό ζήτημα, που άπτεται της εφαρμογής της ισονομίας, που υπαγορεύει το Σύνταγμα, καθώς και των δεσμεύσεων που ανέλαβε η Ελλάδα, όταν προσκάλεσε τους Ομογενείς να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, και να εγκατασταθούν στην ιστορική τους Πατρίδα. Όπως ανέφερε η κ. Λαβασά, οι θιγόμενοι Ομογενείς, είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν, τόσο στα ελληνικά Δικαστήρια όσο και στα Ευρωπαϊκά όργανα απονομής Δικαιοσύνης.

Αριστερά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «οι Μωμόγεροι»
 Καλλιθέας-Αττικής, και Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας
 Ελλάδος, κ. Κώστας Αλεξανδρίδης, και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, 
κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής
Εκπροσωπώντας τον Ποντιακό Ελληνισμό, της πρώτης προσφυγιάς, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, ο κ. Κώστας Αλεξανδρίδης Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Καλλιθέας «Οι Μωμόγεροι», και Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, τόνισε ότι, όλοι οι Έλληνες και ειδικά οι καταγόμενοι από τον Πόντο, στέκονται στο πλευρό

των Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Βόρεια Ήπειρο, και καλούν τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία για την άρση της ισχύος εκείνων των διατάξεων του νόμου 4093/2012, που οδηγούν τους ανασφάλιστους, υπερήλικες ομογενείς, στην οικονομική και φυσική τους εξόντωση. Μάλιστα, με αφορμή μια ερώτηση που συνυπέγραψαν και κατέθεσαν στην Βουλή, τριάντα (30) Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αναρωτήθηκε αν είχαν διαβάσει το νόμο που ενέκριναν με την ψήφο τους. Ο κ. Αλεξανδρίδης, επίσης, υπογράμμισε ότι, όλα όσα δικαιούνται οι Πόντιοι της πρώτης προσφυγιάς, του 1923, και απορρέουν από τη Συνθήκη της Λοζάνης, τα δικαιούνται και οι νεοπρόσφυγες Ομογενείς, και ειδικά αυτά που άπτονται της ανταλλάξιμης περιουσίας.


Από την πλευρά των Βορειοηπειρωτών, η Δικηγόρος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άνω Δερόπολης «οι Σελλοί», κ. Ηλέκτρα Κίκη , υπογράμμισε ότι το ζήτημα που προκύπτει, από τις διατάξεις του ν.4093/2012, για τους ανασφάλιστους, υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, δεν είναι απλά οικονομικό αλλά πρωτίστως εθνικό. Είναι τραγικό, η ίδια η Βουλή των Ελλήνων, να νομοθετεί την απερήμωση της Βορείου Ηπείρου, να απαιτεί από τους ανασφάλιστους γέροντες Γονείς μας, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αν θέλουν να λαμβάνουν το επίδομα, επισήμανε η κ. Κίκη. Αγωνιστήκαμε, πρόσθεσε, για τη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας, της γλώσσας, των εθίμων, του πολιτισμού μας, και τώρα, σε μια περίοδο που κορυφώνονται οι ανθελληνικές πράξεις αλβανικών κύκλων, έρχεται η μητέρα Πατρίδα, και θεσμοθετεί το ξερίζωμα των δικών μας από μια πανάρχαιη  ελληνική κοιτίδα. Σε ποια λογική υπακούει μια τέτοια πολιτική; 
Ποιος Έλληνας, και ειδικά ποιος πολιτικός μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αυτόν τον εθνικό κίνδυνο; 
Η εκπρόσωπος των Βορειοηπειρωτών, κάλεσε τους Βουλευτές όλων των κομμάτων, να επανορθώσουν, αναλαμβάνοντας νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να μη ταυτιστεί, τούτη η Βουλή, υπεύθυνη για ένα νέο ξεριζωμό.

Σε χαιρετισμό του, ο παριστάμενος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε τη συμπαράστασή του, προς τους συνεργαζόμενους φορείς της Επιτροπής Αγώνα και τους διοργανωτές της Συνέντευξης. Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής, που είχε συμμετάσχει στη σύνταξη του νόμου, δια του οποίου είχε θεσπιστεί το οικονομικό βοήθημα προς τους Ομογενείς, εξέφρασε την ευχή και την προσδοκία, η τροπολογία, που θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο, προς άρση των συνεπειών του ν.4093/2012, να στηριχτεί από όλους τους Βουλευτές και πρωτίστως από τους Πόντιους στην καταγωγή.

Απ΄ την πλευρά του, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Γαβριήλ Αβραμίδης, στην παρέμβασή του, εκτός της κατάθεσης της διορθωτικής τροπολογίας, δήλωσε ότι, αν χρειασθεί, θα υπάρξει ανάληψη και άλλων κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών, ώστε να αρθεί η ισχύς των γενοκτονικών διατάξεων νόμου 4093/2012. Ο κ. Αβραμίδης χαρακτήρισε τον αγώνα, για το συγκεκριμένο θέμα, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, ως μάχη αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας για όλο τον Ελληνισμό. Επίσης, ο Βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», που πρωτοστάτησε στην πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης, για το ζήτημα, με ομιλίες σε όλη την Ελλάδα, απηύθυνε έκκληση για συστράτευση και συμμετοχή στον αγώνα, προς τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης αλλά και όλους τους κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να αποτραπεί η οικονομική, κοινωνική και φυσική εξόντωση, των ανασφάλιστων, υπερήλικων Ομογενών, που προέρχονται από τις πιο τυραννισμένες συνιστώσες του Ελληνισμού.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την έναρξη της Συνέντευξης Τύπου, ο συντονιστής της, δημοσιογράφος Απόστολος Ρόσσιος, διάβασε δήλωση συμπαράστασης για το φλέγον θέμα, την οποία απηύθυνε προς τους διοργανωτές της, ο Μητροπολίτης Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας. Ο Ιεράρχης της ακριτικής περιφέρειας της Ηπείρου, της Μητρόπολης που συνορεύει με τη Βόρεια Ήπειρο, κι έχει, μακρά προϊστορία στη στήριξη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε ντροπή την απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας, να πάψει η χορήγηση του βοηθήματος προς τους Ομογενείς, και εθνικό έγκλημα, υπακούοντας στη λογική των μνημονίων, για ένα ποσό που μόλις αγγίζει τα 300 ευρώ, να καταδικάζονται ουσιαστικά σε θάνατο 30.000 Ομογενείς. Ο Σεβασμιώτατος, κ.κ. Ανδρέας, επισήμανε επίσης, πως ανάλογες πολιτικές οδήγησαν στην τραγωδία της Κύπρου και στην εν εξελίξει απόπειρα «κυπροποίησης» της Θράκης. Ο ν.4093/2012, πρόσθεσε στο χαιρετισμό του, επιχειρεί ευθέως να συνδράμει τα σχέδια για τον αφελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της Συνέντευξης, την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου, στις 18:00, η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα των Ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ, και όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς των Ποντίων και των Βορειοηπειρωτών, διοργανώνουν Εκδήλωση στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας (Δημαρχιακό  Μέγαρο - Ματζαγριωτάκη και Θησέως), στην οποία θα παραστούν όλοι όσοι συμμετείχαν στη Συνέντευξη Τύπου, καθώς και Δήμαρχοι από την Αττική, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Καλλιθέας και Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) κ. Κώστα Ασκούνη. 
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με πανελλαδική διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Από την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου