Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Μία διαφορετική άποψη για τις συντάξεις ΟΓΑ των Βορειοηπειρωτών

Αναγνώστης του ιστολογίου μας, πιθανότατα Ελλαδίτης και με το όνομα Stefanos, έγραψε ένα σχόλιο στο άρθρο ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ: Στα …χέρια του Αντώνη Σαμαρά το βοήθημα των Βορειοηπειρωτών! παραθέτοντας μία διαφορετική γνώμη για το θέμα της διακοπής των συντάξεων του ΟΓΑ προς τους Βορειοηπειρώτες και άλλους ομογενείς.
Την θεωρήσαμε αρκετά ενδιαφέρουσα και την δημοσιεύουμε ως άρθρο, ώστε να αποτελέσει ένα αντικείμενο προβληματισμού.


"Πριν λιγες μερες η Κυρια Κολωνια, μανα 12 παιδιων, δεν ειχε χρηματα να αγορασει φαρμακα για το εγκεφαλικο του συζυγου της. Πηγε στους Γιατρους του Κοσμου μα δεν ειχαν τα συγκεκριμενα φαρμακα. 

Γιατι δεν εχει ασφαλιση της λεω, αφου ειναι 68 χρονων;;; Διοτι, μου απαντησε, ο αντρας μου δεν πληρωσε τον τελευταιο χρόνο κι ετσι δεν του βγηκε η συνταξη.


Οσον αφορα τους Β΄Ηπειρωτες που δεν πληρωσαν ΠΟΤΕ αλλα θελουν να ειναι πιο ισοι απο τον κυριο Κολωνια που πληρωσε 15 χρονια...


Πρωτον. Συνταξη να παιρνουν ΜΟΝΟ οσοι Ομογενεις ζουν στην βορειο Ηπειρο. ΟΧΙ οσοι βρισκονται στην Ελλαδα ( Για τους προφανεις λογους της ερημωσης).


Δευτερον. Οσοι παιρνουν συνταξη απο το Αλβανικο κρατος, να παιρνουν μονο 100 Ευρω το μηνα απο την Ελλαδα (ειναι αρκετα για τη Αλβανια και το χωριο). Κι οσοι δεν παιρνουν να παιρνουν 150 Ευρω.


Η Ελλαδα δυστυχως δεν εχει για περισσοτερα και απο τη στιγμη που δεν δινει στον καθε Κολωνια που πληρωσε 15 χρονια ΟΓΑ, δεν μπορει να δωσει σε ομογενεις 360 Ευρω.


Το σημαντικοτερο ειναι οτι συνταξη παιρνουν κι ενα σωρο Αλβανοι, που μενουν στην Αθηνα και προσεχουν τα εγγονια τους. Αυτοι την πηραν με χαρτια που τους εβγαλαν καποιοι Βορειοηπειρωτικοι Συλλογοι που ειχαν κανει επαγγελμα την πλαστογραφια και την Ελληνοποιηση των Αλβανων, εναντι αμοιβης. Πρεπει να ξεκαθαρισει κι εδω το θεμα.

Αυτη ειναι πιστευω η μονη δικαια κοινωνικη και εθνικη θεση."


Stefanos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου