Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Κορυτσά: Διαμαρτυρία της ελληνικής μειονότητας στο Προξενείο για τη διακοπή της σύνταξης


Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κόψει στην μειονότητα που ζει στην Αλβανία τις συντάξεις που παρείχε,  έκανε την ελληνική μειονότητα της Κορυτσάς να δραστηριοποιηθεί.

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου το πρωί, εκπρόσωπος της Κοινότητας είχε συνάντηση με τον Πρόξενο της πόλης Κορυτσάς, Γιάννη Πεδιώτη, στον οποίο υπέβαλε αίτηση  εν ονόματι όλων των μειονοτικών που ζουν σε αυτήν την πόλη για την εκ νέου χορήγηση της ελληνικής σύνταξης.

Ο Έλληνας διπλωμάτης, Ιωάννης Πεδιώτης, κάλεσε στη συνέχεια τους εκπροσώπους της μειονότητας στο γραφείο του για να συζητήσουν για τις ανησυχίες τους που προήλθαν από  την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση μετά την αποκοπή τους από το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα.

Σύμφωνα με  εσωτερικές πηγές του ελληνικού προξενείου,  ο Πεδιώτης υποστήριξε το αίτημά τους και υποσχέθηκε γρήγορα λύση στο πρόβλημα και όπως ο ίδιος δήλωσε η επιστολή τους θα αποσταλεί επίσημα στην Αθήνα.
Η συνάντηση έγινε υπό την επίβλεψη πολλών αστυνομικών δυνάμεων, μετά τη γνωστοποίηση ότι θα προβούν σε διαμαρτυρία έξω από το κτήριο του προξενείου.

Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου 30 λεπτά, ο Έλληνας πρόξενος προέτρεψε τους εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας να φύγουν από την πίσω πόρτα για να αποφύγουν  επαφές με τους δημοσιογράφους.

Το ελληνικό κράτος παρείχε συντάξεις σε περίπου 1.800 μειονοτικούς  μόνο στην περιοχή της Κορυτσάς, γράφει το δημοσίευμα.

από το www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου