Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση του Προέδρου του κόμματος ΕΕΜΜ Χρήστου Κίτσιου με τον Έλληνα Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση

Με τον Έλληνα Υπουργό Εργασίας της Ελλάδας κ. Γιάννη Βρούτση συναντήθηκε την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του Κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» κ. Χρήστος Κίτσιος.
 
Κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, ο κ. Κίτσιος συνάντησε αρχικά τον Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αρμόδιο για θέματα ΟΓΑ, κ. Χαράλαμπο Καούκη, με τον οποίο συζήτησε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα των συντάξεων των ηλικιωμένων ομογενών καθώς και άλλα εξίσου σοβαρά θέματα σχετικά με την ασφάλιση των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.
 
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων είχε επαφή με τον σύμβουλο του Υπουργού Εργασίας κ. Δημήτρη Κοντό, με τον οποίο συζήτησε αναλυτικά το θέμα της συνταξιοδότησης των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου από τον ΟΓΑ. Ο κ. Κοντός εμφανίστηκε ενήμερος για όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα που αφορούν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, εκδηλώνοντας θερμό ενδιαφέρον για την επίλυση τους, ενώ κατατόπισε τον κ. Κίτσιο για τις επόμενες κινήσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει πάνω στα συγκεκριμένα θέματα.
 
Έπειτα ο κ. Χρήστος Κίτσιος συζήτησε εκτενώς με τον επιστημονικό συνεργάτη του Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Δενδρινό για όλα όσα απασχολούν τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Εργασίας.
 
Ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΕΜΜ, συνοδευόμενος από τα προαναφερόμενα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας πραγματοποίησε την συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κύριο Γιάννη Βρούτση, όπου συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου με κυριότερο το συνταξιοδοτικό.
Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα και τόνισε ότι πέρα από τις αρμοδιότητες του θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να μην καταργηθεί η σύνταξη του ΟΓΑ για τους Βορειοηπειρώτες.
Ο Έλληνας Υπουργός Εργασίας παράλληλα έκανε σαφές ότι το συγκεκριμένο ζήτημα άπτεται επίσης και των αρμοδιοτήτων του Πρωθυπουργού και του Υπουργείου Οικονομικών, αφού συνδέεται άμεσα με το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και τις απαιτήσεις της τρόικας από την Ελλάδα. Ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι ακόμα και στην περίπτωση που κοπούν οριστικά οι συντάξεις του ΟΓΑ, θα κάνει το παν για να επανέλθουν, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει το Βορειοηπειρωτικό «πολύ ψηλά στη ατζέντα».
 
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν παράλληλα και οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, όπου ο Υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε γνώστης της κατάστασης, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα στέκεται πάντα δίπλα στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Κόμμα των Ελλήνων.


www.mega-eemm.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου