Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Το Κόμμα των Ελλήνων καταδικάζει τις ανθελληνικές δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού


Η αντίδραση του Κόμματος των Ελλήνων "ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ" για τις δηλώσεις Μπερίσα! Το Κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ-MEGA,   παρατηρεί ότι  στην Αλβανία  ο εθνικισμός  και κυρίως ο ανθελληνισμός λαμβάνει ιδιαίτερη χώρα σε όλη την  πολιτική φιλολογία  των κομμάτων  που ήρθαν στην επικαιρότητα γι’ αυτό το σκοπό, αλλά πρόσφατα εξελίσσεται σε ένα  αδιάλειπτο  ρεβάνς που  έχει κατακλύσει όχι μόνον  ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας, των ΜΜΕ,  αλλά και τμήματα του ίδιου του επίσημου κράτους, όπως της δικαιοσύνης,αστυνομίας κλπ..
Το πνεύμα αυτό φαίνεται ότι παρέσυρε πρόσφατα  και τον πρωθυπουργό της χώρας να ανακοινώσει στις εορταστικές εκδηλώσεις στις 27.11.2012  για την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας στην Αυλώνα,ότι οι άντρες του αλβανικού έθνους το 1912 ανακήρυξαν « την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα».
Η δήλωση αποτέλεσε την αφορμή ώστε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Αβραμόπουλος να  αναβάλλει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στα Τίρανα για την 28η Νοεμβρίου και να αντιδράσει έντονα, για πρώτη φορά στα χρονικά, σε τέτοιου είδους προκλήσεις.
Στις καταστάσεις που διαμορφώθηκαν, το Κόμμα Ελλήνων θεωρεί ότι η τοποθέτηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με το περιστατικό, αρμόζει στο επίπεδο μιας χώρας που σέβεται την αυτοκυριαρχία της γείτονας, αλλά περιμένει το ίδιο κι απ’ αυτήν. Και, είναι υποχρέωση των αντρών που ηγούνται τα κράτη να βλέπουν μπροστά και όχι να οπισθοδρομούν  για να μπορέσουν οι λαοί τους να ζήσουν ειρηνικά και φιλικά.
Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, που ζει στις πατρογονικές εστίες της, εντός του αλβανικού κράτους, που ιστορικά απέδειξε ότι είναι ειρηνόφιλη και προδιατεθημένη να συμβαδίσει μαζί με την πλειοψηφία της χώρας προς την Ευρώπη, αισθάνεται να βρίσκεται  αυτές τις στιγμές σε αθωράκιστο περιβάλλον στο οποίο κυοφορούν κίνδυνος και αβεβαιότητα, περισσότερος περιορισμός δικαιωμάτων και περισσότερη εγκατάλειψη του  χώρου.
Στο κράτος, στο οποίο εντάσσεται νομικά, επικρατεί έντονη ανθελληνική δραστηριότητα που την τρομοκρατεί ιδιαίτερα. Στο κράτος που ανήκει εθνικά αντιμετωπίζει επίσης την αδιαφορία και την εγκατάλειψη για τα προς τα ζειν και αισθάνεται έτσι απροστάτευτη μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης, αναζητώντας επί αιώνες τώρα την πραγματική της ηρεμία στον τόπο που της ανήκει σ’ αυτή την κοινωνία της περιοχής.
Το Κόμμα των Ελλήνων κάνει έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας να ανακαλέσει τα όσα δήλωσε περί Εθνικής Αλβανίας, γιατί σ’ αυτή τη χώρα οι ΄Ελληνες είναι και θα παραμείνουν μια διαχρονική πραγματικότητα. 
Εντωμεταξύ υπενθυμίζει στην Ελληνική Κυβέρνηση να αφιερώσει μεγαλύτερη προσοχή στα θέματα των Βορειοηπειρωτών που εργάζονται στην Ελλάδα  ή που ζουν στα πατρώα τους εδάφη, γιατί πρόσφατα, η ενασχόληση της πολιτείας με τα οικονομικά, άφησε στο έλεος τα έθνικά, γιατί και το Βορειοηπειρωτικό  πάνω απ΄ όλα είναι εθνικό θέμα.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ   Αγ.Σαράντα 28.11.2012
www.mega-eemm.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου