Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Για διγλωσσία κατηγορεί τον πρόεδρο του Κόμματος των Ελλήνων η ηγεσία της Ομονοίας μέσω των προπαγανδιστικών οργάνων της

Με μια πεπαλαιωμένη ρητορεία άκρατης γραφικότητας που θυμίζει έντονα την ρητορεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, γνώρισμα ενός εκ των δυο βασικών διαχειριστών του Deropoli Blog (γνωστό στην Ελληνική Μειονότητα και ως "zeri i dropullit") το οποίο επιτέθηκε στον πρόεδρο του Κόμματος των Ελλήνων κ. Χρήστο Κίτσιο. 

Το όργανο της ηγεσίας της Ομονοίας, εκμεταλλευόμενο ένα αλβανικό δημοσίευμα που αναφέρεται στον υπότιτλο του ότι ο κ. Κίτσιος αποστασιοποιείται από την Χρυσή Αυγή, τον κατηγορεί ότι στις εκδηλώσεις της περασμένης Κυριακής ενώ από τη μια πλευρά εναγκαλίζονταν θερμά με τους Χρυσαυγίτες, από την άλλη σε δηλώσεις στα αλβανικά ΜΜΕ αποστασιοποιείται από τους εξτρεμιστές, όπως ο ίδιος δηλώνει.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Κίτσιο μας τόνισε τα εξής:
Οι δηλώσεις μου έγιναν το περασμένο Σάββατο μια μέρα πριν από την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και αφορούσαν την δράση των εξτρεμιστών της Ερυθομαύρης Συμμαχίας για το οδόφραγμα που είχαν στήσει στη γέφυρα του Δραγώτη στο δρόμο που οδηγεί στο Μοναστήρι της Κλεισούρας.

Τα δημοσιεύματα που βγήκαν από την αλβανική εφημερίδα την Δευτέρα είναι ελαφρός παραποιημένα.

Στην ερώτηση μας αν ταυτίζεται με τον εν λόγο ελληνικό πολιτικό φορέα μας απάντησε κατηγορηματικά ότι: 

"το Κόμμα των Ελλήνων δεν ταυτίζεται με κανένα πολιτικό φορέα σε Ελλάδα και Αλβανία αλλά χαιρετίζει κάθε φιλότιμη προσπάθεια που έχει ως σκοπό την στήριξη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Εξάλλου το κόμμα μας το έχει τονίσει άπειρες φορές ότι τηρεί φιλικές σχέσεις με όλους τους πολιτικούς φορείς στην Ελλάδα που είναι φίλα προσκείμενοι προς το Βορειοηπειρωτικό, αλλά δεν έχει καμία σχέση και ούτε ταυτίζεται με την πολιτική τους τοποθέτησή.
Αν κάποιοι κάλεσαν προεκλογικά με αυθαίρετο τρόπο τους Βορειοηπειρώτες που διαμένουν στην Ελλάδα να στηρίξουν κόμματα που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, εμείς θεωρούμε ως βασικό κριτήριο στήριξης τον βορειοηπειρωτικό προσανατολισμό των ελλαδικών κομμάτων και έπεται οτιδήποτε άλλο". 

Εμείς όπως και να έχει σας παραθέτουμε όλη την μετάφραση του αλβανικού δημοσιεύματος:

Ο Χρήστος Κίτσιος κατά την συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα « Σέκουλι » δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που γίνονται στην μνήμη των Ελλήνων πεσόντων κατά την
διάρκεια του ελληνο-ιταλικού πολέμου δεν πρέπει να λαμβάνουν πολιτικό χαρακτήρα και να δημιουργούν εθνικιστικές συγκρούσεις. Κατά τον ίδιο, αυτές οι εκδηλώσεις μνήμης είναι καθ όλα νόμιμες και διοργανώνονται από την ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα καθώς και από το Ελληνικό Προξενείο του Αργυροκάστρου. 

Ο πρόεδρος της Ε.Ε.Μ.Μ. ερωτηθείς αν υπάρχει σχετική συνεννόηση μεταξύ των δυο κρατών για την διοργάνωση αυτών των επετείων τόνισε ότι, είναι ένα γεγονός που τιμάτε από όλη την Ελληνική Μειονότητα. Διοργανώνεται από την Επαρχία Άνω Δρόπολης και το Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου.
Για τις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή των Ελλήνων πεσόντων κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο δεν γνωρίζω αν υπάρχει διακρατική συμφωνία για την διοργάνωση τους.
Είναι μια εκδήλωση μνήμης που τιμάτε κάθε χρόνο. Διοργανώνεται στη Βουλιάρατι Αργυροκάστρου και Κλεισούρα που βρίσκονται και τα νεκροταφεία των Ελλήνων φαντάρων που έπεσαν κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Εμείς ως Μειονότητα και ως ΕΕΜΜ αποστασιοποιούμαστε από τους εξτρεμιστές. Κανονικά θα πρέπει να αποφεύγονται τέτοιες εθνικιστικές εκδηλώσεις. Επισημαίνω η Ελληνική Μειονότητα δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με εξτρεμιστικά στοιχεία.

Ελεύθερος Λόγος Αργυροκάστρου


Το σχόλιο μας: Το μόνο που θα προσθέσουμε είναι ότι και αλλα προπαγανδιστικά ρουφιανο-ιστολόγια της "αποκλειστικής ηγεσίας" αναπαρήγαν με αστραπιαία ταχύτητα τα "συμπεράσματα" της Shekulli, η οποία είναι γνωστή για τις καλές σχέσες της με το ντουλικό κατεστημένο.
Προσπάθησαν να στήσουν διπλή παγίδα λοιπόν στο κόμμα των Ελλήνων.
Από τη μία να το κατηγορήσουν σε διγλωσσία, από την άλλη να το παρασύρουν σε υποστήριξη προς την Χρυσή Αυγή προκειμένου σαν καλοί ρουφιάνοι να πουν προς την αλβανική κυβέρνηση και τα ΜΜΕ: "ιδού οι συνεργάτες των Ελλήνων εθνικιστών, ο κίνδυνος για την σταθερότητα της Αλβανίας". Έχουν φοιτήσει στην χοτζική σχολή προπαγάνδας και φροντίζουν να εφαρμόζουν τα μαθήματα που πήραν από μικρά παιδιά...

2 σχόλια:

 1. Επιπλέον,
  τα πρώην τσιράκια του χότζα δεν καταλαβαίνουν ότι αναπαράγοντας τα Αλβανικά δημοσιεύματα θέτουν θέμα νομιμότητας των εκδηλώσεων-τελετών μνήμης.


  Ας τους πει κάποιος ότι η μειονότητα στη Β.Ήπειρο είναι ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ με διεθνής συνθήκες ως ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ μειονότητα και δεν είναι απλά οι τελετές που κάνει ένα κράτος για τους πολεμιστές του που έπεσαν μαχόμενοι.
  Τα χώματα της Β.Ηπείρου είναι η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ελληνική γη, ποτισμένη με άφθονο αίμα. Για να μείνει ο τόπος μας Ελληνικός ποτίστηκε με αίμα.
  Δεν θα αμφισβητήσουν τώρα αν έχει δικαίωμα η μειονότητα να τιμά τους Έλληνες νεκρούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή