Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πρωινός Λόγος: Άγριοι ξυλοδαρμοί ομογενών από Αλβανούς αστυνομικούς - Casus Belli η επιστολή στη Χρυσή Αυγή


Οι κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία λατομείου

• Ξυλοδαρμοί με ρόπαλα (!), εκφοβισμοί, φυλακίσεις και συνεχείς προκλήσεις αντιμετωπίζουν από την Αλβανική αστυνομία το τελευταίο διάστημα κάτοικοι της Βορείου Ηπείρου! 
Αφορμή είναι η επικείμενη δημιουργία λατομείου σε περιοχή ανάμεσα σε δυο χωριά, (Λύβενα και Βελιάχοβο), κίνηση η οποία έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους κατοίκων των παρακείμενων περιοχών.
Φαίνεται όμως, ότι η Αλβανική αστυνομία δεν… καταλαβαίνει από αντιδράσεις, γι’ αυτό και προσπαθεί να δημιουργήσει εχθρικό κλίμα, σε βάρος βέβαια των Ελλήνων ομογενών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η αστυνομία της γειτονικής χώρας, με αφορμή τις αντιδράσεις για την κατασκευή λατομείου, έχει ξυλοκοπήσει άγρια και νέους της περιοχής, που πήγαν από την Ελλάδα εκεί, για να συμπαρασταθούν στα αιτήματα των δικών τους ανθρώπων!

Τα περιστατικά… 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο λατομείο έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί σε απόσταση που δεν εγκρίνει ο Νόμος της Αλβανίας. Οι κάτοικοι πήγαν στο δικαστήριο τους αρμοδίους, όμως δεν κατάφεραν να κερδίσουν τη δίκη, παρά το γεγονός, ότι ο Νόμος είναι ξεκάθαρος! Μάλιστα, έκαναν και δεύτερο δικαστήριο, όπου το κέρδισαν!
Και εκεί ακριβώς ξεκίνησαν τα προβλήματα. Έφθασαν στην περιοχή περίπου 40 Αλβανοί με ρόπαλα και λοστούς και, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χτύπησαν γυναίκες και άνδρες, φωνάζοντας «να πάτε στην Ελλάδα σας»!

Κατασχέσεις! 
Ακόμη, τους κατήγγειλαν ως υπαίτιους για φωτιά σε μηχάνημα της εταιρίας που θα κατασκευάσει το λατομείο, ενώ η Αλβανική αστυνομία, με το που είδε τη νεολαία της περιοχής να έρχεται από την Ελλάδα για να συνδράμει την κατάσταση, κατέσχεσε τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους!
Οι αγριότητες όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι αφού εντόπισαν ορισμένους νέους που επέστρεφαν άρον- άρον στην Ελλάδα, τους ξυλοκόπησαν βάναυσα, μπροστά στα μάτια της αστυνομίας, που δεν έκανε το παραμικρό!

Ζητούν απομάκρυνση! 
Στο μεταξύ, οι «Τσάμηδες», που συνεχώς προκαλούν το κοινό αίσθημα, με τις πράξεις και τις απόψεις τους περί της δήθεν «μεγάλης Αλβανίας», που θα πρέπει… να φτάνει μέχρι την Άρτα (!), δεν άντεξαν και διασπάστηκαν. Όπως έγινε γνωστό, ιδρύθηκε νέα οργάνωση το «Τσάμικο Κίνημα», την οποία αποτελούν οι δυσαρεστημένοι του «Τσάμικου Κόμματος».
Πάντως, η νεολαία του τελευταίου ζητά την απομάκρυνση από το υπουργείο Εργασίας του Έλληνα υπουργού Σπύρου Ξέρα, επειδή απλώς είναι ελληνικής καταγωγής! Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για τη νέα ανθελληνική στάση αποτέλεσε ελληνικό δημοσίευμα για διάλογο του κ. Ξέρα με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής και Γιαννιώτη στην καταγωγή Χρήστο Παππά, που αναδημοσιεύτηκε διαστρεβλωμένα από την μεγάλης κυκλοφορίας αλβανική εφημερίδα «GAZETA SHQIPTARE». 

Ο κ. Ξέρας συνομιλώντας με τον κ. Παππά, στο ναό του αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες, κατά την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στρατιώτες το 1940 φέρεται να του είπε: «Να μάθεις πρώτα ποιος είμαι εγώ και τι αγώνα κάνω και μετά να μου πεις αυτά, που μου λες. Δίνω μάχες χρόνια ολόκληρα σ' αυτό τον τόπο».
Η αλβανική εφημερίδα αντικατέστησε τη λέξη τόπος με τις λέξεις «Βόρειος Ήπειρος» και χαρακτήρισε ως… σκάνδαλο τη χρησιμοποίηση του όρου από τον υπουργό!

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


Το σχόλιο μας: Είχανε δεν είχανε οι Αλβανοί πάνε να μας βγάλουν ήρωα και τον Ξέρρα. Ξέρουν σε ποιους να "ανεβάζουν τις μετοχές"...
Παράλληλα ο πρόεδρος της Κοινότητα Λύβενας Δημήτρης Στύλος που βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, δέχτηκε μία επίσκεψη από Αλβανούς αστυνομικούς που τον θεώρησαν υπεύθυνο για την επιστολή κατοίκου του χωριού προς την Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζοντας της "αιτία πολέμου" και τον κάλεσαν να την καταδικάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου