Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Για Interreg και Τελωνεία συζήτησαν Γ.Γ. Περ. Ηπείρου και Πρόξενος Αλβανίας


Σε συνάντησή τους χθες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

• Το INTERREG Ελλάδος - Αλβανίας και η προσπάθεια που καταβάλει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου προκειμένου να εντάξει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έργα συντήρησης στις κτιριακές εγκαταστάσεις του τελωνείου Κακαβιάς ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες ο Γεν. Γραμματέας Ηλίας Θεοδωρίδης με τον Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στα Γιάννινα Γιάννη Ντάκο.

Υπενθυμίζεται πως, ο κ. Θεοδωρίδης μετά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει  στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς  όπου είχε διαπιστώσει από κοντά τις  ελλείψεις που παρουσιάζει στις εγκαταστάσεις, είχε αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και να εξασφαλισθούν κονδύλια για να αντιμετωπισθούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις υποδομές. 
Στη συνάντηση   συζητηθήκαν επίσης θέματα κοινού ενδιαφέροντος και εξετάστηκαν οι δυνατότητες ανάληψης πρωτοβουλιών των δύο πλευρών για την ανάπτυξη επενδύσεων στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.

Για τον οδικό άξονα
• Παράλληλα,  ο Γεν. Γραμματέας έθεσε στον Αλβανό Πρόξενο και την εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί στην υλοποίηση του έργου «Οδικός Άξονας Σαγιάδα – Κονίσπολη - Άγιοι Σαράντα  καθώς η αλβανική πλευρά δεν προέβλεψε επαρκείς πιστώσεις στον προϋπολογισμό του 2012 για να καλύψει τις ανάγκες του έργου. Το συγκεκριμένο έργο συνολικού προϋπολογισμού 29.869.983,19 ευρώ, χρηματοδοτείται ως επί τω πλείστον  από το Ελληνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ) με το ποσό των 23.895.986,55 ευρώ (ποσοστό 80% επί του προϋπολογισμού).

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Το σχόλιο μας: Άλλος ένας ελληνόφωνος αναδεικνύεται σε... άξιο εκπρόσωπο του αλβανικού κράτους και της αλβανικής διπλωματίας, συνεχίζοντας την παράδοση άλλων "άξιων τέκνων" της μειονότητας όπως ο Κίτσο Μουστάκη, ο Ξενοφών Νούση κ.α....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου