Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΜΑΣ!


Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά σήμερα 30 Νοεμβρίου την μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

Μεταξύ άλλων την ονομαστική του εορτή έχει και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Υπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Βορείου Ηπείρου, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βορειοπειρωτικού Αγώνα (ΠΑΣΥΒΑ) και αρχηγός της Συντονιστικής Φοιτητικής Ένωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ) κ. Ανδρέας!

Στον πνευματικό μας πατέρα ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη ώστε να συνεχίσει ακάθεκτος τον αγώνα που ξεκίνησε ο προκάτοχος του μακαριστός Μητροπολίτης ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ.


Παραθέτουμε το δελτίο τύπου που εκδόθηκε χθες με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις Μπερίσα και την αντίδραση του Έλληνα ΥΠΕΞ: 


 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ
                              

Αριθ. Πρωτ.  96                                                                    Εν Δελβινακίω τη 29η Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,
έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :


   « Ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα με τα όσα είπε επ’  ευκαιρία της συμπληρώσεως εκατό (100) ετών από την «ανεξαρτησία» της Χώρας του, αποκάλυψε τους κρυφούς πόθους και τα ανόσια σχέδια της Αλβανίας σε βάρος της Ελλάδος. Είπε, δηλαδή, ότι οι Αλβανοί έχουν πάντοτε στον νου και στα σχέδιά τους την «Μεγάλη Αλβανία», που θα περιλαμβάνη το Κόσσοβο, μέρος της FYROM, την Φλώρινα, την Καστοριά, τα Ιωάννινα, την Άρτα και την Πρέβεζα !
  
Βέβαια, αυτές είναι πάγιες απόψεις των Αλβανών που κάθε τόσο τις προβάλλουν, όπως προβάλλουν και το ζήτημα των διαβοήτων «Τσάμηδων». Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δείχνονται και αχάριστοι προς την Ελλάδα, από την οποία «χόρτασαν ψωμί», κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ο Προκάτοχός μου, αοίδιμος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρός  ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ  έλεγε συχνά και με έμφαση, ότι «οι Αλβανοί δεν έχουν μπέσα». Και το έλεγε μετά λόγου γνώσεως ...

Γι’ αυτό δοκίμασα μεγάλη ικανοποίηση όταν πληροφορήθηκα ότι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημ. Αβραμόπουλο ματαίωσε - εξ αυτού του λόγου - το ταξίδι του στην Αλβανία.

Ήταν καιρός!  Γιατί μέχρι τώρα η πολιτική των ηπίων τόνων δεν απέδωσε καρπούς και μάλιστα, ως προς το φλέγον πάντοτε θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου. Συγχαίροντας τον κ. Υπουργό Εξωτερικών, δηλώνω ότι παρακολουθώ αγρύπνως το εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου, καθώς και όλα όσα αφορούν στο Έθνος μας».


(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως).


Ανδρέου του Σεβασμιοτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου, 
της Αγιοτάτης Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, 
Υπερτίμου και Εξάρχου πάσης Βορείου Ηπείρου, 
ημών δε πατρός και ποιμενάρχου, πολλά τα έτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου