Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Να χορηγηθεί στην Αλβανία το καθεστώς υποψήφιας χώρας



Νοέμβριος 22, 2012.

Η επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε ψήφισμα με απόλυτη πλειοψηφία σχετικά με την Αλβανία.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την χορήγηση επισήμως στην Αλβανία το καθεστώς της υποψήφιας χώρας, ακόμη και αν δεν έχει εκπληρώσει τις υπόλοιπες τρεις προϋποθέσεις.

Το εν λόγω ψήφισμα υιοθετήθηκε με 61 ψήφους υπέρ, δύο αποχές και μία κατά και αναμένεται να υποβληθεί προς έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το Δεκέμβριο.

Από την άλλη πλευρά οι Ευρωβουλευτές εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Αλβανία, ειδικότερα για το δικαστικό σύστημα τονίζοντας τη σημασία ενός διαφανούς συστήματος δικαιοσύνης, ανεξάρτητης και αδιάφθορης.

Οι ευρωβουλευτές πιστεύουν ότι οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του επόμενου έτους θα είναι μια σημαντική δοκιμασία για την ωριμότητα της δημοκρατίας στην Αλβανία.

Εκφράζεται ακόμη η ανησυχία και το υψηλό επίπεδο της ανεργίας και ο αριθμός των Αλβανών με εισόδημα κάτω από ελάχιστο όριο διαβίωσης, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα του «Αιώνα».

-


Η απορία μας: Όσον αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ειδικά στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα το έχουν υπόψιν; 
Η Ελλάδα το έθεσε καθόλου το θέμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου