Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου εκ νέου η συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Μεσοποτάμου για το ζήτημα του λατομείου της Λύβενας

Η Ομοσπονδία Αδερφοτήτων της Επαρχίας Μεσοποτάμου πραγματοποιεί αύριο Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, νέα συγκέντρωση στο κέντρο ΧΑΛΚΙΑΣ ΠΑΛΛΑΣ στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς το θέμα του λατομείου ανάμεσα από τα χωριά Λύβενα και Βελιάχοβο, που απασχολεί την περιοχή εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια.

Κατά την πρώτη συγκέντρωση που έγινε στον ίδιο χώρο την προηγούμενη Κυριακή 9 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Θάνος κατά την ομιλία του έκανε μία εκτενή αναφορά στην υπόθεση του λατομείου και τις τελευταίες εξελίξεις, όπου τα επτά άτομα από τη Λύβενα που συνελήφθησαν στις 24 Οκτωβρίου βρίσκονται ακόμα σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ο κ. Θάνος κατήγγειλε την στάση του Επάρχου Μεσοποτάμου Θεμιστοκλή Καϊση και των τοπικών βουλευτών ως αντιπροσώπων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στο αλβανικό κοινοβούλιο για την αδράνεια που έδειξαν κατά τη διάρκεια του προβλήματος, ενώ δεν πήραν ποτέ θέση ανοικτά  και έμπρακτα υπέρ των κατοίκων της Λύβενας που δίνουν αγώνα για να σωθεί το χωριό τους και η γύρω περιοχή από την φυσική καταστροφή.

Κατά την παρέμβαση του ο εμπειρογνώμων του ελληνικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Παππάς, τόνισε ότι η αντίδραση και η διεκδίκηση των κατοίκων της Λύβενας είναι απολύτως δικαιολογημένες, αφού με τη λειτουργία του λατομείου θα υπάρξουν άμεσα περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή, με αρνητικές συνέπειες και για τους περιοίκους. 

Ο κ. Παππάς σημείωσε μάλιστα ότι πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι τελικής δικαίωσης και να μην υπάρξει καμία υποχώρηση από τους Λυβενιώτες εφόσον έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Το λόγο πήραν πολλοί από τους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση, με την συζήτηση να επικεντρώνεται στο ότι δεν δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία ουσιαστική συμπαράσταση, 
από τους πολιτικούς εκπροσώπους τόσο στη Βουλή όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η συνάντηση ανανεώθηκε για την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, ώρα 11 το πρωί στο ίδιο σημείο, 
ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, προκειμένου να παρθούν καθοριστικές αποφάσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου