Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Τάσσος Παπαδόπουλος. Ίσως ο τελευταίος Έλληνας ηγέτης - Τέσσερα χρόνια από τον θάνατό του


Ένα μνημόσυνο στην μνήμη του, που είναι αναγκαίο και χρήσιμο, όχι για εκείνον αλλά για εμάς.
Αδιαφόρησε και έριξε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τις προτροπές των Ελλαδιτών πολιτικών για υπερψήφιση του σχεδίου Ανάν.
Ήρθε σε ανοιχτή διαφωνία με όλη την Δύση και πέτυχε να παραδώσει μια ελεύθερη Κύπρο.
Είναι κρίμα που ο επίγονός του στην ηγεσία της Κύπρου δεν είναι ισάξιός του.
Δάκρυσε μιλώντας στους Κυπρίους και μαζί του δάκρυσε κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος.
Κανένας, ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε και στην Κύπρο δεν αμφιβάλει ότι αν ήταν ο Παπαδόπουλος στην προεδρία, σήμερα η Κύπρος δεν θα είχε προσφύγει στο ΔΝΤ.
Όμως ο Τάσσος έφυγε, και άφησε τον Ελληνισμό ορφανό.
Ας είναι άγια τα χώματα που τον σκεπάζουν.
(από το toufekiastoskotadi.wordpress.com)
Αντιγράφουμε και από το livenews.com.cy
"Σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά η Κύπρος και η Ελλάδα οι λαοί έχουν ανάγκη από σύμβολα και συμβολισμούς, και το παράδειγμα του Τάσσου Παπαδόπουλου φωτίζει τις ψυχές και τα βήματά μας".

Αυτό τόνισε το πρωί της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο μνημόσυνο για τα 4 χρόνια απ΄τον θάνατο του τέως προέδρου της Κυπριακης Δημοκρατίας, ενώ αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση υπογράμμισε πως η αξιοπρέπεια είναι προτεραιότητα για όλους γιατί δεν μπορούμε να ζούμε με δανεικά, εξαρτημένοι από την επόμενη δόση.

Αναφερόμενος στην περίοδο του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν, ο κύριος Σαμαράς είπε ότι το 2004 κάποιοι προσπάθησαν να τιμωρήσουν την Κύπρο. Υπενθυμίζοντας την αναφορά του Τάσσου Παπαδόπουλου, ότι παρέλαβε κράτος και δεν θα παραδώσει κοινότητα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε για λογαριασμό όλων των Ελλήνων.

Επεσήμανε επίσης ότι, επί των ημερών του Τάσσου Παπαδόπουλου η Κύπρος έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανακηρύχθηκε η Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη η οποία, όπως είπε, ήταν μια πολιτική κίνηση μεγάλης έμπνευσης. Το παρόν της στο μνημόσυνο του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου έδωσε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου, ενώ του μνημοσύνη ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο κοιμητήριο Δευτεράς όπου ετάφη ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το σχόλιο μας: Καλά τα είπε ο κ. Σαμαράς στο μνημόσυνο για τα 4 χρόνια από την εκδημία του Τάσσου Παπαδόπουλου, αλλά γιατί ο ίδιος σήμερα κάνει τα αντίθετα στις πράξεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου