Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ημερολόγιο 2013 από τον Σύνδεσμο Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας "Ο ΠΥΡΡΟΣ"


o-pyrros-hmerologio-right
Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ» στα πλαίσια της προβολής του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού στην φετινή έκδοση του ημερολόγιου με θέμα: «Η Πολιτική Γεωγραφία της Βόρειου Ηπείρου», επέλεξε να αναδείξει τις πόλεις, τις επαρχίες, αλλά και να ενημερώσει για την πληθυσμιακή σύνθεση της Βόρειου Ηπείρου.
Στο φετινό μας ημερολόγιο ο αναγνώστης θα μπορεί να ενημερωθεί για τις αρχαίες πόλεις και τα αρχαία όρια της Ηπείρου και να ταξιδέψει μέσω των σπανίων φωτογραφιών μέσα στον χρόνο. Να γνωρίσει τα σημερινά όρια των τριών περιφερειών, τις πρωτεύουσες νομών καθώς και τις μεγαλύτερες πόλεις που συγκαταλέγονται εντός των σύγχρονων ορίων.
Η προσπάθεια μας αυτή, μέσω της ανάδειξης των μεγάλων αστικών κέντρων της πατρίδας μας αποσκοπεί ώστε ο σύγχρονος Βορειοηπειρώτης αλλά και ο Έλληνας γενικότερα να αποκτήσει ξεκάθαρη συνείδηση του γεωγραφικού χώρου της Βόρειου Ηπείρου έτσι όπως διαμορφώνεται σήμερα. Επίσης παρακολουθώντας τις εικόνες μπορεί να δει πως ήταν τα αστικά κέντρα προ εκατονταετίας και πως έχουν διαμορφωθεί σήμερα. 
Ελπίζουμε το εγχείρημα αυτό και τα μηνύματα που θέλει να περάσει να τύχει ευρύτερης αποδοχής.
Σας ευχόμαστε καλές γιορτές και ελπίζουμε το 2013 να είναι χρόνος ιστορικής δικαιοσύνης και εθνικής αποκατάστασης για την πατρίδα μας.
Η διάθεση του ημερολογίου έχει ξεκινήσει, για περισσότερες πληροφορίες (ή παραγγελίες) μπορείτε να απευθυνθείτε στα στοιχεία επικοινωνίας του Συνδέσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου