Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Όταν το στόμα του προέδρου της Ομόνοιας έσταζε μέλι για τον Σαλί Μπερίσα


Ξέρουμε ότι θα μας πούνε πάλι ρουφιάνους και διασπαστές που έχουμε το θράσος να αμφισβητούμε την κυριότητα της γνωστής παρέας που έχει το μονοπώλιο του πατριωτισμού και της πολιτικής εκπροσώπησης στη Βόρειο Ήπειρο.

Ξέρουμε ότι για άλλη μια φορά θα μας χαρακτηρίσουν όργανα του Μπερίσα με σκοπό τη διάσπαση της Ελληνικής Μειονότητας.
Τα έχουμε συνηθίσει. 
Δυστυχώς όμως για μερικούς έχουμε στη διάθεση μας έναν πολύ καλό "ρουφιάνο" που λέγεται αρχείο εφημερίδων.

Γιατί εμείς δεν ξεχάσαμε την εποχή που η ηγεσία της Ομόνοιας - ΚΕΑΔ τα είχε μέλι - γάλα με τον θείο Σαλί από την Τροπόγια. 


Βέβαια από τότε τα πράγματα άλλαξαν και από το 2009 και μετά όσοι τάσσονταν απέναντι από την υψηλή κλίκα οι προδότες και δούρειοι ίπποι από "σοσιαλιστές" και "ταβο-λιουλιο-τόληδες" σε μία νύχτα έγιναν διασπαστές "μπερισικοί".

Εμείς, επειδή δεν έχουμε κοντή μνήμη ή επιλεκτική αμνησία, θα ξύσουμε κάποιες πληγές του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, όταν ο πρόεδρος της Ομόνοιας και Δήμαρχος τότε Χιμάρας Βασίλης Μπολάνος, υποδεχόταν δύο φορές το καλοκαίρι του 2008 και άλλες δύο το καλοκαίρι του 2009, τον αλβανό πρωθυπουργό. Τόσες φορές δηλαδή που δεν είχε επισκεφτεί πρωθυπουργός της Αλβανίας τη Χιμάρα στα 100 χρόνια ύπαρξης του αλβανικού κράτους!
'Οχι επειδή είμαστε κακοί άνθρωποι, αλλά γιατί τελευταία σαν πολύ γλώσσα έβγαλαν κάποιοι θρασύτατοι καθεστωτικοί αρθρογράφοι. 

Για να δούμε και να θυμηθούμε:

Εφημερίδα ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, αριθμός φύλλου 45, 15-31 Ιουλίου 2008, πρωτοσέλιδο 

Γιατί τόση μυστικότητα κ. Μπολάνο στις σχέσεις σας με τον κ. Μπερίσα;

Ο Μπερίσα ξαφνικά σε περιοδεία αστραπή στις ακτές του Ιονίου. Μυστική συνάντηση με Μπολάνο.

του Κώστα Ανδρούτσου 

Συζητήσατε στη μυστική συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό τα ζητήματα που αφορούν άμεσα τους Χιμαριώτες όπως το ζήτημα της εθνικότητας, το ζήτημα των ιδιοκτησιών, της ελληνοποίησης των αλβανοποιημένων ονομάτων των συμπατριωτών σας (ή ξεχάσατε την ελληνοποίηση του ίδιου του ονόματος σας;) 
Ζητήσατε από τον συνομιλητή σας να ανοίξει δημόσιο ελληνικό σχολείο στη Χιμάρα; Γιατί δεν βγάλατε στους δρόμους κάποιους οπαδούς σας για να περιμένουν τον κ. Μπερίσα, όπως κάποτε διοργανώσατε την "υποδοχή του Έλληνα υφυπουργού εξωτερικών", για να ακούσει και ο Μπερίσα  τα αιτήματα "περί αυτονομίας"; 
Καλά λέει ο λαός κ. Βασιλάκ: Ο έρωτας, ο βήχας και... η υποκρισία δεν κρύβονται. 
Άλλωστε και να θέλεις εσύ να την κρύψεις δεν συμφέρει στους Αλβανούς και στον Μπερίσα.


Εφημερίδα ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, αριθμός φύλλου 48, 1 - 15 Σεπτεμβρίου 2008, σελίδα 12

Επίσκεψη Berisha στη Χιμάρα

19 Αυγούστου 2008: Συχνές επισκέψεις κάνει τον τελευταίο καιρό στη Χιμάρα ο πρωθυπουργός Berisha. Για ακόμα μια φορά στην περιοχή της Χιμάρας και επισκέφθηκε συγκεκριμένα το Παλέρμο.
Κοντά στα 8.500 στρέμματα που τα πήρε από τους Χιμαριώτες και άλλαξαν αφεντικό συνάντησε τον κολλητό του και αγαπημένο του δήμαρχο κ. Μπολάνο.
Τα είπαν με τον κ. Μπολάνο σε πολύ φιλικό και εγκάρδιο κλίμα. 
Φυσικά και δεν αντέδρασε ο κ. Μπολάνο στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Μπερίσα για το θέμα της μη κατάργησης του νόμου 7501. Άλλωστε γιατί να αντιδράσει.
Η Χιμάρα δεν έχει τέτοια προβλήματα γιατί απλούστατα δεν έχει μείνει και πολύ γη που δεν έχει πουλήσει ο Δήμαρχος. 
Αντιθέτως ο κ. Μπολάνο βρήκε πολλά βρήκε πολλά καλά λόγια για να τον ευχαριστήσει.
Ανάμεσα στα πολλά κολακευτικά που είπε ο δήμαρχος κρατήσαμε το: "Είστε ο καλύτερος πρωθυπουργός της Αλβανίας από 1912 εώς σήμερα. Με εσάς θα κερδίσουμε και τις επόμενες εκλογές".

Και εμείς που πιστεύαμε πως ο Δήμαρχος Μπολάνο είναι πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και εκλέχτηκε με το ΚΕΑΔ!
Πιστεύαμε πως ο κ. Μπολάνο μάχεται για την Ελληνική Μειονότητα και όχι για το Δημοκρατικό Κόμμα του κ. Μπερίσα.
Αυτή η αλαζονεία, η υποκρισία και το γλείψιμο του δημάρχου Χιμάρας και προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τον πρωθυπουργό Μπερίσα, δύο πράγματα αποδεικνύουν.  
 Το πρώτο πως ΚΕΑΔ - ΟΜΟΝΟΙΑ για χάρη της εξουσίας έχουν πουλήσει τα πάντα.
Δεύτερο, πως ανάμεσα στον δήμαρχο Μπολάνο και τον πρωθυπουργό Berisha, υπάρχει πολιτική και οικονομική συναλλαγή, η οποία και δεν επιτρέπει στο δήμαρχο να ασκήσει την πολιτική που θα έπρεπε ως πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αλλά και που τον κρατά όμηρο στο να ασκεί τα καθήκοντα του Δημάρχου της Χιμάρας. 
Μάταια περιμένουν οι Χιμαριώτες να αγωνιστεί για την επιστροφή των περιουσιών τους.
Οι περιουσίες τους ήδη έχουν γίνει μέρος της συναλλαγής του δημάρχου και του πρωθυπουργού.    

- - - - -
Βέβαια θα πει κανείς τώρα ότι όλα αυτά ήταν συκοφαντίες που έγραφε η εφημερίδα των προδοτών Λέζου, Ζαφειράτη, Ανδρούτσου κλπ.
Για να δούμε όμως τι έγραφε την ίδια εποχή και για το ίδιο θέμα μία φιλοκεαδική έκδοση:

Εφημερίδα ΛΑΪΚΟ ΒΗΜΑ, αριθμός φύλλου 328 (5.438), 1 - 15 Σεπτεμβρίου 2008, σελίδα 16

Στήλη ΑΕΡΑ... ΑΕΡΑ... ΑΕΡΑ...

Ο Μπερίσα έχει μεγάλους έρωτες με τον Μπολάνο
στο Πόρτο Παλέρμο κάθονταν δύο σε πρώτο πλάνο. 


Αλλάξανε φιλοφρονήσεις αγκαλιαστήκανε με πάθος
"Μεγάλο φίλο των Χιμαριωτών" τον αποκάλεσε ο Βασίλης χωρίς λάθος.

Η κυβέρνηση σου, του είπε είναι μεγάλος επενδυτής 
ύστερα από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με το καλό να τη δεχτείς.

Σε τέσσερις μήνες συναντήθηκαν τρεις φορές να τα πούνε
που είσαι Σπυρομήλιο τα μάτια σου τι έχουνε να δούνε.

Στον καιρό σου ήθελες ένωση με την Ελλάδα
τώρα ούτε πρωτόκολλο ούτε δευτερόκολλο έχουν αράδα

- Έμαθες ο ήλιος πλέον βγαίνει από τη δύση 
εωσότου η Βόρειος Ήπειρος τη λευτεριά της να κερδίσει.
  
Β. Βουνίσιος

- - - - -

Αν και το ΚΕΑΔ τα τσούγκρισε με το Δημοκρατικό Κόμμα από το 2009, ο πρόεδρος της Ομόνοιας και Δήμαρχος Χιμάρας Βασίλης Μπολάνος δεν ξέχασε τις παλιές αγάπες.
Έτσι στο μπλογκ Himara News, διαβάσαμε την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2010:

Μπερίσα: Ο Μπολάνος καταλαβαίνει που είναι τα μεγάλα συμφέροντα


Το love story Μπολάνο-Μπερίσα καλά κρατεί

Άλλο ένα επεισόδιο στο ερωτικό story Μπερίσα-Μπολάνου παίχτηκε πριν λίγο καιρό .

Τα μηνύματα  δίνουν και παίρνουν. Με αφορμή την επίσκεψη Μπερίσα στο Αργυρόκαστρο ο κ. Μπολάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση στα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ: 
"Το ΚΕΑΔ μπορεί να ξανασυνεργαστεί με το Δημοκρατικό Κόμμα εν' όψει δημοτικών εκλογών ''. 

Ο Μπερίσα  παίρνει την πάσα και μπροστά από τον Ξέρα που ξεράθηκε μόλις άκουσε την  ερώτηση, απαντάει: '' Έχετε δει πως έχει γίνει η Χιμάρα; Ο Μπολάνος καταλαβαίνει που είναι τα μεγάλα συμφέροντα, των πολιτών που εκπροσωπεί . Αλλά με κατηγορηματικό τρόπο από την πλευρά μου υπάρχει  μόνο μια παρέμβαση σε δρόμους, ύδρευση, αποχέτευση, σχολεία, επενδύσεις,  μισθούς και συντάξεις''.

Φωτογραφίες από τα ένδοξα καλοκαίρια όπου το δίδυμο Μπερίσα - Μπολάνου δεν είχαν αφήσει κορδέλα για κορδέλα. Τότε που ο Μπερίσα ήταν "καλός" και έδινε κονδύλια στη Χιμάρα για την τουριστική της ανάπτυξη...


  


Και για να μην ξεχνιόμαστε, ένα σύνθημα από τις δημοτικές εκλογές του 2007, που αφέθηκε για λίγο καιρό ακόμη σε έναν τοίχο της Δερβιτσάνης στη Δρόπολη.


Ελεύθερος Λόγος Αργυροκάστρου


Το σχόλιο μας: Να προσθέσουμε από την πλευρά μας ότι ο Σαλί Μπερίσα δεν ήταν "καλός" πρωθυπουργός μόνο με τον Μπολάνο αλλά και με τους περισσότερους Επάρχους της Εθνικής Ελληνική Μειονότητας που πρόσκεινταν και τότε όλοι στο ΚΕΑΔ. Για Επάρχους που κατέχουν και σήμερα τις θέσεις τους με το χρίσμα της Ομόνοιας (αλλά και την καθοριστική υποστήριξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις δημοτικές εκλογές του 2011), όπως ο Ηρώδης Νταλιάνης της Λιβαδειάς και ο Θέμης Καϊσης του Μεσοποτάμου, ο Μπερίσα ήταν ένας αξιόπιστος και ειλικρινής συνεργάτης  που αύξησε τα κονδύλια για την τοπική αυτοδιοίκηση και οι Επαρχίες μπορούσαν να προχωρήσουν σε έργα ανάπτυξης. 
Βέβαια μέχρι το 2009 η συνεργασία με το Δημοκρατικό Κόμμα ήταν "πατριωτική ενέργεια" γιατί είχε την "ευλογία" του "ύψιστου" Ευάγγελου Ντούλε. Αυτός μάλιστα ήταν και ένας σοβαρός λόγος να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο ο δεσμός με την κυβερνώσα παράταξη, με την ανοικτή στήριξη των υποψηφίων Επάρχων του ΚΕΑΔ στην Ελληνική Μειονότητα από το ΔΚ στις δημοτικές εκλογές του 2007.
Όταν όμως κάποια στελέχη της αποκλειστικής ελληνικής οργάνωσης - κόμματος αποφάσισαν να πάρουν την πρωτοβουλία να συνεχίσουν την συνεργασία και μετά το διαζύγιο PD - PBDNJ στις βουλευτικές εκλογές του 2009, αφορίστηκαν από τον "πατριάρχη" Ευάγγελο τον Α΄ και το "ιερατείο" του ως τρισκατάρατοι προδότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου