Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Έξω από τα δόντια ο Γιώργος Γιανάκης στα ΤΟΛΜΗΡΑ για την απογραφή στην Αλβανία


❁ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ...

Στους 25.000 περίπου ανέρχονται οι Βορειοηπειρώτες στην Αλβανία, σύμφωνα με την πρόσφατη απογραφή που έκανε το καθεστώς Μπερίσα. Το περίεργο είναι ότι βρέθηκαν και τόσοι και δεν καταγράφηκε μόνο ένας μειονοτικός, όπως γίνονταν επί Εμβέρη και Αλία στις αυλές των οποίων υπηρέτησε ο Σαλί.

■ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ...

Έτσι λοιπόν από τις 400.000 «Βόρειους» που υπολογίζονταν την δεκαετία του ‘80 εφέτος κατέληξαν 25.000 μονάχα. Είπαμε «εκπτώσεις» αλλά όχι και σ’ αυτό το βαθμό. Εκτός και αν όσοι υπολοίπονται βρίσκονται στην Ελλάδα και δεν πήγαν ν’ απογραφούν, όπως τους προέτρεπαν τα μειονοτικά καθοδηγητικά όργανα, όπως π.χ. η «Ομόνοια».

❖ ΠΑΕΙ... ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ!

Είναι μεθοδευμένη η συμπεριφορά της Αλβανικής Κυβέρνησης και του ίδιου του Μπερίσα απέναντι στην Ελληνική μειονότητα αλλά και στη χώρα μας. Αν βάλουμε την απογραφή, δίπλα στις δηλώσεις του Μπερίσα για επέκταση της Αλβανίας μέχρι την Πρέβεζα, την «επιθυμία» των «Τσάμηδων» να γυρίσουν στις πατρογονικές (;) εστίες, την κατάργηση της συμφωνίας για την ΑΟΖ κι ένα σωρό άλλες δραστηριότητες, τότε είναι εύκολο ν’ αντιληφθεί κανείς ότι ο Μπερίσα πάει γυρεύοντας!

❁ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ...

Το χειρότερο δε όλων είναι ότι η απογραφή κατεβάζει το ποσοστό των Ορθοδόξων Χριστιανών και το φέρνει στο 6,75% από το 20% και γενικά τους Χριστιανούς από το 35% στο 17%! Με λίγα λόγια, κάνει έναν αφελληνισμό και αποχριαστιανισμό άνευ προηγουμένου και όπου νάναι θα τους εξαφανίσει όλους για να μην τους έχει στα πόδια του.

■ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ...

Άνοιξαν τα σύνορα τον Γενάρη του 1991 και κατά εκατοντάδες χιλιάδες οι Έλληνες και οι Αλβανοί ξεχύθηκαν στην Ελλάδα εγκαταλείποντας τον «παράδεισο» του Αλία και του Μπερίσα. Έκτοτε, μένουν εδώ στη χώρα μας, εργάζονται, προκόβουν και ανέστησαν την Αλβανία του Μπερίσα, που άρχισε να κάνει τον... καμπόσο εναντίον των ευεργετών του!

❖ Η ΝΟΘΕΙΑ...
Είδε τα ποσοστά των Χριστιανών της Αλβανίας ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος κι έβγαλε τον επαναστάτη από μέσα του και με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ως νοθευμένη την απογραφή, που σκοπό έχει να «σκιάσει τις θρησκευτικές κοινότητες της Αλβανίας»!

❁ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ...

Ξεσηκώθηκε και το ΚΕΑΔ και καταγγέλλει ως προβοκάτσια την απογραφή ενάντια στην Ελληνική μειονότητα! Σωπάτε, ρε λεβέντες του ΚΕΑΔ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που συνήλθατε από τον λήθαργο! Είσαστε συνυπεύθυνοι όλοι όσοι διαχειριστήκατε τα μειονοτικά ζητήματα από το 1991 μέχρι τώρα, συνεπικουρούμενοι από την εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση, που στην Αλβανία έστελνε όλους τους ρεμπεσκιέδες να διαχειριστούν εθνικά ζητήματα, εκτός φωτεινών εξαιρέσεων...

■ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ!..

Είσαστε εσείς που αφήσατε στο έλεος των Αλβανών την Ελληνική μειονότητα, σπέρνοντας την διχόνοια. Μόνιμό σας μέλημα ήταν η συναναστροφή με τους εκάστοτε υπουργούς εξωτερικών για «ειδικούς» και «προσωπικούς» λόγους, εξαργυρώνοντας ορισμένες φορές την δήθεν εθνική προσφορά.

❖ ΤΟ «ΣΥΣΤΗΜΑ»...

Από τούτο δω το βήμα αρκετές φορές έβαλα το δάκτυλο υπό τον τύπον των ίλων κι έγινα τόσο ενοχλητικός στο «σύστημα» το μειονοτικό, που άρχισαν οι προσωπικές επιθέσεις από «μίσθαρνα όργανα» του παλιού καθεστώτος, τα οποία όμως χρησιμοποίησαν την Ελληνική μειονότητα για να φτιάξουν περιουσίες σε Αλβανία κι Ελλάδα!

❁ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!

Αλλά δεν είναι οι «μειονοτικοί» στην Αλβανία που βγάζουν τα μάτια τους μεταξύ τους, με την βοήθεια και των δικών μας «πατριωτών» νταβατζήδων. Είναι και οι εκπρόσωποι του εθνικού Κοινοβουλίου που χαράσουν την δική τους εθνική γραμμή, όπως η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαϊτάνη που ξεσηκώθηκε για την «Μακεδονία», όπως ονόμασε τα Σκόπια, λέγοντας ότι η ονομασία είναι υπόθεση καπιταλιστική! Και στην κορυφή... κανέλλα!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
ggtolmiros@hotmail.com

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου