Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Να επεκταθεί μέχρι την Κακαβιά η Ιόνια Οδός

Παρέμβαση-έκκληση του Συλλόγου Νέων Πωγωνίου

Ζήτημα ανάπτυξης και ασφάλειας η κατασκευή του έργου


• Tην ώρα που φαίνεται «φως στο τούνελ» για την επανεκκίνηση των εργασιών στην Ιόνια Οδό,  στο προσκήνιο επανέρχεται το ζήτημα της επέκτασής της  από τα Γιάννινα μέχρι και την Κακαβιά, τμήμα για το οποίο δεν υπάρχει – τουλάχιστον μέχρι και σήμερα – καμιά πρόβλεψη για ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. 


Η χρησιμότητα του έργου είναι ιδιαίτερα μεγάλη για την παραμεθόρια περιοχή του Νομού Ιωαννίνων, με σημαντικά οφέλη και για την πόλη των Ιωαννίνων από την άνετη και γρήγορη πρόσβαση που θα υπάρχει με τη γείτονα Αλβανία. 


Πέραν όμως της αναπτυξιακής πλευράς η κατασκευή σύγχρονου κυκλοφοριακού άξονα,  έχει τεράστια σημασία και για την οδική ασφάλεια, καθώς ο σημερινός δρόμος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και τα τροχαία – αρκετά μάλιστα θανατηφόρα- είναι αλλεπάλληλα.  


Την αναγκαιότητα δρομολόγησης του έργου.  υπογραμμίζει σε επιστολή που έστειλε προς τον Πρωθυπουργό, τον Περιφερειάρχη, τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων ο Σύλλογος Νέων Πωγωνίου, ο οποίος αναφέρεται στις τωρινές δυσχέρειες, αλλά και στις προσδοκίες που τρέφουν οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής από την επέκταση της Ιόνιας Οδού, με την κατασκευή σύγχρονου οδικού άξονα, που θα φθάνει μέχρι και την Κακαβιά. 


Ανάμεσα στα άλλα, υπογραμμίζει ότι το έργο αυτό αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη της περιοχής και ιδιαίτερα στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, καθώς θα επιλύσει τα προβλήματα που υπάρχουν  για άμεση, γρήγορη, ασφαλή μετακίνηση και πρόσβαση, τόσο προς την πόλη των Ιωαννίνων, όσο και προς τη γειτονική Αλβανία.


«Ο υφιστάμενος σήμερα οδικός άξονας Ιωαννίνων – Κακαβιάς είναι δρόμος περασμένων δεκαετιών. Ο οδικός αυτός άξονας πρέπει να βελτιωθεί, αναβαθμιστεί και να γίνει ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος τουλάχιστον προδιαγραφών των παράδρομων της Εγνατίας οδού που συνδέουν την Φλώρινα και την Καστοριά με την Εγνατία», σημειώνει ο Σύλλογος 
Νέων Πωγωνίου, προσθέτοντας:


«Εφόσον αυτό καταστεί δυνατόν, τότε η επαρχία Πωγωνίου θα γίνει ελκυστικό μέρος για επαγγελματική δράση σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό πεδίο, είτε στον πρωτογενή, είτε στον δευτερογενή τομέα της οικονομίας. Ο οδικός αυτός άξονας, θα γίνει δρόμος ανάπτυξης – πολιτισμού – εθνικής προσφοράς λόγω της άμεσης γειτνίασης με την Αλβανία. 
Είναι καιρός η Πολιτεία να αγκαλιάσει το αίτημα αυτό και να δρομολογήσει την επίλυσή του».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου