Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ερώτηση Βουλευτή Χ.Α. Χρήστου Παππά για τις συνεχείς προκλήσεις των αλβανών


ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Θέμα: «Αναπάντητες οι συνεχείς ιταμές προκλήσεις των αλβανών»
Κλιμακώνοντας την επιθετική τους ρητορική, σε συνέχεια των επεκτατικών δηλώσεων του Μπερίσα, οι αλβανοί,  προχώρησαν σε νέα πρόκληση δια στόματος του προέδρου του αυτοαποκαλούμενου κόμματος των τσάμηδων PDIU,  Shpetim Idrizi.
Όπως αποκαλύπτει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα «Δημοκρατία» (10/12/12) , ο εν λόγω «πρόεδρος» δήλωσε ότι «…η Αλβανία πρέπει να δώσει αλβανικό διαβατήριο στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια γιατί είναι ορθόδοξος τσάμης.» . 
Σε ανοιχτή διάλεξη σε πανεπιστήμιο της αλβανίας , ο Idrizi πρότεινε να συμπεριληφθούν οι αρβανίτες και οι ορθόδοξοι τσάμηδες που ζουν στην Ελλάδα στον «χάρτη των αλβανών» που καταρτίζεται , ώστε να μπορούν να αποκτήσουν με μια απλή αίτηση την αλβανική ιθαγένεια, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό, τα αλυτρωτικά σχέδια της «μεγάλης αλβανίας».
Οι αναπάντητες, ως επί το πλείστον προκλητικές δηλώσεις διαφόρων αλβανών αξιωματούχων,  πέραν κάποιων «άχρωμων» ανακοινώσεων του ΥΠΕΞ, συμπίπτουν με τις πληροφορίες για κινήσεις δημιουργίας αλβανικού κόμματος στην Ελλάδα. Το εγχείρημα, καθώς και τα ονόματα που θα λάβουν μέρος στην κίνηση αυτή είναι γνωστά, η δε Ελληνική Κυβέρνηση, περί άλλων τυρβάζει, αναμένοντας μοιραία τις εξελίξεις και ασχολούμενη αποκλειστικά με τις μνημονιακές δεσμεύσεις και την εκταμίευση των δόσεων.  
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Ποια ήταν η απάντηση της Ελληνικής Κυβέρνησης στην αμφισβήτηση της ιθαγένειας του πρώτου πολίτη της χώρας; 
Προέβη σε διαμαρτυρία στα όργανα της Ε.Ε. και του Ο.Η.Ε.; 
Γιατί υποβαθμίζει τις αντιδράσεις της αντί να αναδεικνύει διεθνώς τον αλυτρωτισμό της αλβανίας;
2) Ποια πρόκληση θα θεωρήσει η Κυβέρνηση μη ανεκτή (αν όχι την προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας)  ώστε να λάβει μέτρα αποκλεισμού της αλβανίας, όπως παλαιότερα είχε πράξει η Ελλάδα στην περίπτωση των Σκοπίων;  Οφείλουν (και) αυτά τα πιθανά μέτρα να τύχουν εγκρίσεως από την τρόϊκα;
Αθήνα, 12/12/2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Βουλευτής ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το σχόλιο μας: Η προέλαση της Χρυσής Αυγής, δημοσκοπικής και κοινωνικής, ταρακούνησε για τα καλά την κυβέρνηση αλλά και τους ευρωβουλευτές της ΝΔ (και μάλιστα από την Γιαννάκου και τον Παπανικολάου που άλλα μας έδειχναν στο πρόσφατο παρελθόν), οι οποίοι επέδειξαν αν μη τι άλλο πατριωτικά αντανακλαστικά τις τελευταίες μέρες με τις θέσεις τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
Αρκεί βέβαια να μην είναι για το θεαθήναι - μιας και φαινόταν ποια θα ήταν η τύχη της υποψηφιότητας της Αλβανίας για ένταξη στην Ε.Ε - ξεχαστούν πάλι όλα αυτά και να ξαναξυπνήσουν όλοι όταν ο Μπερίσα δηλώσει ότι τα Γιάννινα θα γίνουν η πρωτεύουσα της "αυτόνομης αλβανικής Τσαμουριάς"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου