Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Το αύριο ανήκει σε εκείνους που το προετοιμάζουν


του Γιάννη Παναγιώτου

Ξεκινώντας, θα κάνουμε μια αναδρομή στην ΟΜΟΝΟΙΑ πως ξεκίνησε, πόσο την αγκάλιασε ο κόσμος, ποιο το έργο της όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της και τι εκπροσωπεί σήμερα.
Το αποτέλεσμα είναι τραγικό για την πατρίδα και όλους εμάς, για να μην είμαστε μηδενιστές έγιναν αρκετά και υπήρξε η δυνατότητα να γίνουν πραγματικά άλματα για το τόπο αλλά χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες για την ανάπτυξη του τόπου μας σε μια εποχή που οι εισροές χρημάτων και τα κονδύλια έτρεχαν άφθονα.
Σήμερα αν ρωτήσουν και τον τελευταίο του χωριού που λέει και ο λαός μας, «πίκρα και απογοήτευση» θα πάρει ως απάντηση για εκείνους που κυβερνούν την Ομόνοια, ακόμη ακόμη γκρίνια υπάρχει στα ίδια τα στελέχη της.
- Σύμφωνα με το υπάρχον καταστατικό της οργάνωσης «Ομόνοια» εκείνος που θέλει και πιστεύει στο ΕΕΜΜ-ΜΕGΑ δεν είναι Βορειοηπειρώτης!
-Ενώ εκείνος που πιστεύει στο ΚΕΑΔ είναι και πατριώτης και Βορειοηπειρώτης!
-Ποιος μπορεί να του αφαιρέσει το δικαίωμα ή θα του επιβάλει το τι θα ψηφίσει;
Εάν αυτή την δημοκρατία θέλει η Ομόνοια και τα στελέχη της λυπάμαι κύριοι. Δεν μου κάνετε και δεν με εκπροσωπείτε ούτε σαν βόρειο Ηπειρώτη ούτε σαν άνθρωπο.
Θεωρώ ότι ήρθε η εποχή να αλλάξει ριζικά ο τρόπος λειτουργίας, η δομή και το καταστατικό της Ομόνοιας μέσα από ανοικτό διάλογο με την κοινωνία, τις ομοσπονδίες, τους συλλόγους και οποιαδήποτε ομάδα ή φορέα που έχει άμεση σχέση με το βόρειο ηπειρωτικό ζήτημα.
Όσο πιο σύντομα καταφέρουμε να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας με διαφάνεια και με δημοκρατικές διαδικασίες, τόσο καλύτερα για τον τόπο.
Εδώ θα ήθελα να παραθέσω κάποιες από τις δικές μου προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της Ομόνοιας που μπορούν να τεθούν προς συζήτηση:
1- Αλλαγή του καταστατικού της οργάνωσης 
2- Άμεσα εκλογές από την βάση του Ελληνισμού κάθε τρία ή τέσσερα  χρονιά. 
3- Για να συμμετέχει κάποιος στην ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να είναι μέλος πάνω από κάποιο χρονικό διάστημα για να έχει δικαίωμα στο εκλέγειν .
4- Για να συμμετέχει κάποιος στα διοικητικά όργανα θα πρέπει να είναι γεννημένος στην Βόρειο Ήπειρο.
5- Στο Γενικό Συμβούλιο θα πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι επαρχίες της Βορείου Ηπείρου.
Βασικός στόχος της είναι να αγκαλιάζει πραγματικά όλους τους Βορειοηπειρώτες και όλες τις περιοχές της ιδιαίτερης πατρίδος μας για έναν διαρκή  αγώνα μέσα στα πλαίσια που απορρέουν από το Σύνταγμα της Αλβανίας και των διεθνών συνθηκών προστασίας των μειονοτήτων .
Ειδάλλως η ΟΜΟΝΟΙΑ και για την ακρίβεια η ομάδα που την ελέγχει, με τη στάση που τηρεί, θα είναι αυτή η υπεύθυνη στην περίπτωση που κατακερματιστούμε εκλογικά και δεν θα έχουμε εκπρόσωπους στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου