Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Το αφιέρωμα της ιστοσελίδας της Χρυσής Αυγής για τον Μητροπολίτη Σεβαστιανό


12 Δεκεμβρίου 1994 - 12 Δεκεμβρίου 2012: 18 χρόνια χωρίς τον Σεβαστιανό Κονίτσης


Σαν σήμερα, πριν από 18 χρόνια, και συγκεκριμένα στις 12 Δεκεμβρίου 1994 έφυγε από κοντά μας ένας Ιεράρχης ο οποίος, σε αντίθεση με πολλούς σύγχρονους του, τίμησε το ράσο που φόραγε. Ένας αδάμαστος και ακούραστος Μαχητής του Ελληνισμού και ειδικότερα της Βορείου Ηπείρου.

Ο λόγος για τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανό, ο οποίος από το 1967, που χειροτονήθηκε ως Μητροπολίτης στην Κόνιτσα, έδωσε επικούς πραγματικά αγώνες, ενάντια στο κομμουνιστικό αθεϊστικό καθεστώς του Εμβέρ Χότζα στην Αλβανία. 


Εκτός, όμως, από τους Αλβανούς, οι οποίοι δικαιολογημένα έπνεαν μένεα εναντίον του, ο Σεβαστιανός είχε να αντιμετωπίσει και εγχώριους εχθρούς. Είχε απέναντι του την κρατική αδιαφορία της κυβέρνησης ΝΔ (1974-1981), απέναντι στο πολύχρονο δράμα των σκλαβωμένων αδερφών μας της Βορείου Ηπείρου. Είχε το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση (1981-1989) να τον πολεμά αμείλικτα και με ύπουλες μεθόδους. Είχε το ενιαίο τότε ΚΚΕ να παίρνει πτυχίο στην πολιτική αλητεία, διακηρύσσοντας ότι η ζωή των Ελλήνων στην κατεχόμενη Βόρεια Ήπειρο ήταν άψογη!

Μόνος του, κυριολεκτικά, χωρίς συμπαράσταση από επίσημους φορείς, αλλά με τον Ελληνικό Λαό στο πλευρό του, ο Σεβαστιανός έμεινε στην Ιστορία ως ο Άγιος της Βορείου Ηπείρου, ο δυναμικός συμπαραστάτης των βασανιζομένων Βορειοηπειρωτών, ο εμψυχωτής του εθνικού και θρησκευτικού  φρονήματος μέσα από τις κακουχίες και τα βασανιστήρια της κομμουνιστικής τυραννίας. Γι’ αυτό, άλλωστε, έμεινε και στην Ιστορία. Και γι’ αυτό η μνήμη του θα είναι πάντα σεβαστή και πρότυπο αγωνιστικής συμπεριφοράς για τους Έλληνες Εθνικιστές.


Τι αντίθεση, πράγματι, με κάποιους σύγχρονους Ιεράρχες, οι οποίοι ξεδιάντροπα δεν έχουν κανένα θρησκευτικό και ηθικό πρόβλημα να συναγελάζονται με τους τότε υμνητές και υπερασπιστές της άθεης κομμουνιστικής Αλβανίας, ενώ ταυτόχρονα θεωρούν ότι αυτοί που «σκανδαλίζουν» τους πιστούς είναι οι Χρυσαυγίτες. Αυτοί, όμως, θα περάσουν στην λήθη της Ιστορίας, αφού πρώτα ντροπιάσουν πλήρως την ιδιότητα τους, ενώ ο Σεβαστιανός έχει ήδη περάσει στον Πάνθεον των Ηρώων στο πλευρό άλλων λαμπρών Ιερωμένων, όπως ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Παπαφλέσσας, ο Γερμανός Καραβαγγέλης κλπ.


Τιμούμε την μνήμη του, όχι με φιλολογικά μνημόσυνα αλλά με την υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε για να κάνουμε το όνειρο του για μια Ελληνική Βόρειο Ήπειρο πραγματικότητα.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου